Ereğli’de 15 yaşındaki lise öğrencisi A.K.'ye tecavüz ettiği öne sürülen 28 yaşındaki E.D. ile aynı kıza cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 40 yaşındaki R.G. gözaltına alındı.

Ereğli'de önceki gün meydana gelen olayda, E.D. ile lise öğrencisi A.K. ilçe merkezinde buluştu. E.D., otomobiliyle Kocaali Köyü yakınındaki ormanlık alana götürdüğü A.K.’ye aracın içinde
tecavüz etti. E.D., daha sonra arkadaşı R.G.’yi arayarak bulundukları yere gelmesini istedi. R.G. de otomobilin arka koltuğunda A.K.’ye cinsel tacizde bulundu. E.D. ve R.G., daha sonra A.K.’yi ilçe merkezine bıraktı. A.K.’nin durumu anlattığı ailesi jandarmaya ihbarda bulunması üzerine E.D. ve R.G. gözaltına alındı. E.D., jandarmaya verdiği ifadesinde A.K. ile isteği doğrultusunda ilişkiye girdiğini, zorlamanın olmadığını öne sürdü. R.G. de cinsel taciz suçlamasını kabul etmedi.

Şüpheliler, jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. A.K.’nin adliye önünde toplanan yakınları, jandarmaların arasında adliyeye götürülen şüphelilere saldırdı. E.D.’ye tekme atan A.K.’nin yakınları jandarma tarafından uzaklaştırıldı. Nöbetçi mahkeme 2 kişiyi tutuklayarak cezaevine gönderdi.