Zonguldak Çevre Koruma Derneğince çevre bilincini aşılamak amacıyla Erdemir Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik seminer verildi.
Okulun sosyal kulüplerinden Çevre ve Temizlik Kulübü tarafından düzenlenen seminere okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Temiz Çevre, Temiz Gelecek temasının işlendiği seminerde Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz tarafından doğanın ve çevrenin korunması için yapılması gereken hususlar hakkında öğrencilere slayt sunumu eşliğinde bilgiler verildi.
Erdemir Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik yaptığı bir derslik eğitim seminerinde Meltem Gürbüz, Çevreye rastgele atılan çöplerin çevreyi kirlettiğini bu nedenle çevreyi kirletenleri uyarmamız gerektiğini ifade etti. Atık pillerin geri dönüşüme mutlaka kazandırılması gerektiğini gençlerin bu amaçla okullarında ve çevrelerinde düzenlenen kampanyalara destek vermesi gerektiğini ayrıca suyu ekonomik olarak kullanmamız gerektiğini söyledi.
Günlük yaşamdan canlı örnekler veren Gürbüz; insanların sigara izmaritlerini yere attığını; yere tükürmenin çevre suçu olmasına rağmen bunun uygulanmadığını, insanların çöplerini bilinçsizce çevreye attıklarını üzülerek gördüklerini; bunları önlemek için herkesin mücadele vermesi gerektiğini söyledi.
İlimizde de bu tip sorunlar olduğuna değinen Gürbüz,  Zonguldak'ta suyun olmadığı dönemlerde bile bilinçsiz insanların suyla araba ve halı yıkadığını, Acılık deresinin çevreye verdiği zararın çok büyük olduğunu buna yetkililerin bir an önce çözüm bulması gerektiğini ifade etti.
Sunum sonunda program hakkında bilgiler veren Erdemir Anadolu Lisesi Çevre ve Temizlik Kulübü Rehber Öğretmeni Zeliha Alev yaptığı açıklamada , Öğrencilerimiz etkinlikleri ilgi ile karşıladı. Çevre duyarlılığının artması ve öğrencilerimize sağlıklı bir dünya ve temiz bir toplum anlayışının kazandırılması amacıyla gerçekleştirdiğimiz  etkinliğimize katkı sağlayan Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz ve dernek üyelerine, semineri ilgiyle izleyen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum dedi.