Zonguldak Kız Teknik ve Meslek Lisesi Sosyal Etkinlikler Ekibi, “Alan Tanıtımı ve Gençlik Şöleni” düzenledi. Okul bahçesindeki şölene; Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Satılmış Bozkurt, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amiri Yıldız Pekince, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.   
Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenlerinden Ayşe Tekin, yaptığı konuşmada şunları söyledi;
“Gençlerimize meslek seçiminde yardımcı olmak ve alanlarını tanıtmak amacıyla Sosyal Etkinlikler Ekibi tarafından hazırlanan geleneksel ‘Alan Tanıtımı ve Gençlik Şöleni’ düzenlendi. İyi yaşayabilmek, mutlu olabilmek, başarıyı yakalayabilmek bir sanattır. İnsan hep güzele meyillidir, güzeli keşfetmeyi, güzele ulaşmayı özler. Güzelliğe ulaştığı noktada da sanat vardır. İşte değerli öğrencilerimiz bugün bizlere ulaştıkları güzellikleri, sanat eserlerini sergileyeceklerdir. Şölenimizde alan öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte alan tanıtımı yapacak ve bu tanıtımı yaparken tatlı bir rekabet olacaklardı. Tabi ki bu arada sizlere hoşça vakit geçirmek için de ellerinden geleni yapacakladır.”
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Satılmış Bozkurt ise, şunları söyledi:
“Öğrencilerimize meslek seçiminde yardımcı olmak amacı ile bu şenliği düzenledik. Bu çalışmada emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Türk toplumunun özgün kültür değerlerinden olan el sanatları bugün kalkınmakta olan ülkemizin önemli gelir kaynağı olmakla birlikte, ülke ekonomisine ve turizme önemli katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle el sanatlarımızı yok olmaktan kurtarmak, teknolojiden yararlanarak, el sanatlarımızı geliştirecek profesyonel elemanlar yetiştirmek amaçlarımızdandır. Örgün eğitimin yanında, mesleki eğitim kursları bünyesinde düzenlenen yaygın eğitim programları ile her yaştan bireye eğitim vermekteyiz. Gazipaşa Caddesi’nde bulunan ‘Açık Çarşı’ mağazasının vitrininde, yıl boyunca Kız Meslek Lisesi alan öğretmen, öğrenci ve kursiyerlerin çalışmalarının bir bölümü, el sanatlarına gönül veren Zonguldaklıların beğenisine sunuldu. Katkılarından dolayı, Açık Çarşı ve AKB Grafik’e şahsım, öğretmen ve öğrenciler adına teşekkür ediyorum.”
Konuşmalarının ardından, Kız Teknik ve Meslek Lisesi ilköğretim son sınıf ve lise öğrencileri, Bilişim Teknolojisi, El Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakımı alanlarını sergilediler. Son olarak ise, Giyim Üretim Teknolojisi alanı öğretmen ve öğ-rencileri tarafından defile düzenlendi.Kız Teknik ve Meslek Lisesi El Sanatları Teknolojisi Bölümü öğrencilerinin yaptığı atölye çalışmaları ise, Gazipaşa Caddesi üze-rinde bulunan Açık Çarşı giyim mağazasının vitrininde sergileniyor.