Kaymakam ve vali yardımcılarının görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin Mülki İdare Amirleri Atama ve Yer Değiştirmesi Kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararnameye göre, 616 mülki idare amirinin görev yerinde değişiklik yapıldı. Kararname ile 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının yeri değiştirilirken, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak görevlendirildi. Ayrıca 30 kaymakam ve vali yardımcısı bakanlık merkez birimlerinde görevlendirildi, 9 mülki idare amiri de diğer görevlere atandı. Kararname haricinde yapılan atamalarla ise 12 mülki idare amirinin bakanlık bünyesindeki görev yeri değiştirildi.

Kararnamede Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Balıkesir Bigadiç Kaymakamlığı'na, Alaplı Kaymakamlığı'na da Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu atandı.

Listede tanıdık isimler de yer aldı, Alaplı'nın eski Kaymakamlarından Aydın Memük, İzmir Vali Yardımcılığına, Vakfıkebir Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Karaman Valiliği Hukuk Müşavirliği görevlerine atamaları yapıldı.