Lösemili Çocuklar Vakfı İl Temsilcileri Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni (KGD) ziyaret etti.
Lösemili Çocuklar Derneği İl Temsilcileri İsmail Acar ve Zeki Erkez, KGD'ye yaptıkları ziyarette, vatandaşı lösemi hastalığına karşı bilgilendirmek istediklerini belirttiler.

ACAR; "ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ"
İsmail Acar, Lösemili Çocuklar Derneği'ne kayıtlı 5 bin üyeleri olduğunu, Zonguldak genelinde 22 üyeleri olduğunu söyledi. Gün geçtikçe bu sayının arttığını belirten Acar konuşmasına devam etti:
"Lösemi hastalığı, çevre koşullarına, beslenme, genetik gibi birçok nedenden kaynaklanan bir hastalık. Fakat vatandaşımız bu hastalığın ne demek olduğunu bilmiyor. Ancak bir yakınında karşılaşırsa, bu hastalıkla tanışıyor. Lösemi tedavisi olan bir hastalık... Başarı oranı yüzde 90-95'lerde. O nedenle erken teşhis de çok önemli. Erken teşhis olmazsa tedavi uzuyor. Geçmişte lösemi hastalığı çok fazla yaygın değildi. Son günlerde bu hastalığı daha çok yaşıyoruz. Vatandaşımız bu konuda biraz daha duyarlı olsa, hem erken teşhis de, hem de tedavi de daha avantajlı olacaklar."

ERSOY; "ÜZERİMİZE
DÜŞENİ YAPACAĞIZ"
KGD Başkan Yardımcısı Harun Ersoy, çok fazla radyasyona maruz kaldığımızı ve vatandaşı bu konuda bilgilendirmek gerektiğini belirterek, "Radyasyona neden olan birçok şeyle karşı karşıyayız. Toplum bu konuya çok duyarlı değil.
Bu hastalığın nedenlerinin araştırılıp vatandaşı duyarlı hale getirmek gerekiyor. Son zamanlarda radyasyon gibi bir etkenler daha çok karşı karşıyayız.
Kozlu'daki asfalt tesisinin kaldırılmasında vatandaşımız tepki göstermekte çok haklı. İnsan sağlığını önemsemek gerekiyor. Bizler üzerimize düşen görev ne ise sizlere yardımcı olmaya hazırız" dedi.
İsmail Acar ve Zekir Erkez, 30 Mayıs-5 Haziran 2009 tarihleri arasında kutlanan 8. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası nede-niyle 2 Haziran'da çeşitli etkinlikler yapacaklarını belirterek, Karaelmas Gazeteciler Derneği yönetici ve üyelerini Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla TSO Vakfı Lokali'nde (Kilise) düzenleyecekleri yemeye davet ettiler.