LÖSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, Dr. Mehmet Öztürk ve LÖSEV Zonguldak İl Başkanı Tarkan Adik ile Yönetim Kurulu üyeleri, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal’ı ziyaret ederek verdikleri destek/desteklerden dolayı teşekkür etti.

Belediye’nin bu ziyaretle ilgili gönderdiği açıklama metni şöyle:

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Yönetim Kurulu Başkanı, NOBEL ödüllü Dr. Ezer, Başkan Uysal’ın LÖSEV’e ilçede yer tahsis ederek bir bina kazandıracaklarından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, verdiği destekten ve gösterilen hassasiyetten dolayı LÖSEV yönetimi adına teşekkür etti.

Ülke genelinde yerel yönetimlerin bu hastalıkla ilgili mücadeledeki önemine dikkat çeken Dr. Ezer, bu konuda Karadeniz Ereğli Belediyesi Başkanı Uysal’ı örnek göstererek, bu hastalıkla mücadele eden ailelere verilecek ekonomik ve sosyal desteğin önemini vurguladı. 

Başkan Uysal’da belediye olarak ilçedeki kamusal kuruluşlara destek verdiklerini hatırlatarak konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:



Bu hastalıkla ilgili yıllardır mücadele veren LÖSEV’in yaptığı çalışmaları dikkatle izliyoruz. ‘Bizim de kamuya ve halka hizmet eden kuruluşlara destek olmamız lazım’ dedik. Bu bağlamda ilçemizde Kızılay’a, Yeşilay’a, muharip gazilerimize, muhtarlarımıza belediyemize ait binaları tahsis ederek, halka daha iyi hizmet etmesini amaçladık. LÖSEV’e de sahil kesiminde yapmayı planladığımız sosyal tesis binasının projesi hazır. İnşallah en kısa sürede inşaatı başlayacak. Bitince de açılışını yine hep birlikte yapacağız.

İlçemizde de LÖSEV konusunda çalışmalarından dolayı Zonguldak İl Başkanı Tarkan Adik’in de her zaman yanındayız. Bu hastalıkla mücadele eden ailelerin yanında olmak ve destek olmak lazım. Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de bu hastalıkla ilgili mücadele LÖSEV sayesinde aşılmaya başlandı.”

Başkan Uysal’a verdiği destekten dolayı LÖSEV Başkanı Dr. Ezer bir yaşam sertifikası verirken, ziyaret toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.