LÖSEV Zonguldak İl Temsilcisi Zeki Erkez, Ramazan ayı içinde tüm Türkiye'de dolandırıcıların halkı vicdanları hiç sızlamadan kandırdıklarını belirterek, "Lösemili çocuklarımızın bağışlarına göz diken bu hırsızları birlikte yakalayalım" dedi.
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Zonguldak İl Temsilcisi Zeki Erkez, Ramazan ayı içinde ve öncesinde tüm Türkiye'de dolandırıcıların halkı vicdanları hiç sızlamadan kandırdıklarını belirtti.
Lösemili çocuklarımızın bağışlarına göz diken bu hırsızları birlikte yakalayalım diyen Erkez, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

FAAL OLMAYAN LÖSEMİ DERNEĞİ
TİCARETHANEYE DÖNÜŞMÜŞ
Hırsızlar, sahtekârlar, tüyü bitmemiş yetimin parasına göz diken, onların hayatını hiçe sayan bu organize suç örgütünü, mutlaka siz ve biz yakalatmalıyız. Lösemili Çocuklar vb. Derneği adı ile ilden ile yayılan, kapı kapı dolaşan, 'LÖSEV'den geliyoruz, lösemili çocuklar için yardım topluyoruz' diyerek sahte makbuz ve kimliklerle para toplayan veya eşya satan bu kişiler, hayırsever halkımızın tepkilerine neden olmaktadırlar. Lösemili çocukla hiç ilgisi olmayan, ancak LÖSEV'in resmi sitesindeki resim ve simgeleri kopyalayarak dergi, broşür bastıran, sahte kimlik bağış makbuzları ve sahte para toplama izni ile bağış toplayan duygu sömürüsü yapan bu kişileri hemen 155 Polis İmdat ve 0530 455 98 37 / 0312 447 06 60 LÖSEV imdat telefonlarına ihbar ediniz ve yakalatınız. Şunu iyi bilin ki LÖSEV Vakfımız asla kapı kapı dolaşıp yardım, bağış toplamaz. Her kim ki 'LÖSEV'den geliyoruz, bağış topluyoruz, işte kimliğim, işte resmi iznim' diyorsa, o kişiler hırsızdır, sahtekârdır. Topladıkları bu yardımın tek kuruşunu lösemili çocuklara iletmiyorlar. Bir emniyet görevlisinin dediği gibi, gündüz paraları toplayıp gece pavyonlarda yiyorlarmış. Emniyet güçlerinin bu kişiler hakkında, 'İzinsiz yardım toplama, nitelikli dolandırıcılık, dolandırıcılık amaçlı organize suç örgütü oluşturmak, halkın güvenini kötüye kullanmak' suçlarından yasal işlem yapmalarını bekliyoruz. Kendileri adına bu hırsız ve dolandırıcıların bağış topladığını öğrenen lösemili aileler isyan bayrağını çektiler.
Aslında LÖSEV'e, lösemili çocuklara gelecek bu yardımların organize suç örgütlerine gitmesi onları kızdırdı. Hepsi birden 'bu suçluları ellerimizle yakalayıp adalete teslim etmek bizim görevimiz' diyerek kollarını sıvadılar.