9. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası 29 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. LÖSEV İl Temsilcisi Zeki Erkez, hafta nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini 1 Haziran Salı günü de ilçe genelinde protokol ziyaretlerinin yanı sıra çeşitli aktivitelerde bulunacaklarını söyledi.
1 Haziran 2010 Salı günü saat 09.30'da Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından ilçe protokolün ziyaret edileceğini belirten Erkez, "Lösev gönüllü duyarlı insanların kurmuş olduğu bir kuruluştur. Merkezi Ankara'dadır. Lösev Ana bina, sosyal hizmetler departmanı, lösante çocuk hastanesi, lösemili çocuklar ana ve ilköğretim okulu, lösemili çocuklar sanat ve el işleri okulu, lösemili çocuklar konağı evi, lösemili çocuklar köyü bulunmaktadır.
Yeni teşhis konulan lösemili hasta çocuklarımıza 3 bin TL para yardımı, 250-300 TL arası sağlık ve eğitim bursu verilmektedir. Tüm bu faaliyetleri yerine getirirken sade ve sadece Löseve yapılan bağış ve yardımlarla varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz. 7 Bin 500 civarında kayıtlı hasta çocuğumuz bulunmaktadır.
Bunların yüzde 87'si yoksul ve fakir ailelerin çocuklarıdır, 12 hasta çocuğumuz Kdz.Ereğli'den olmak üzere Zonguldak ve ilçelerinde 30 hasta çocuğumuz bulunmaktadır. Bir milyonun üzerinde de Lösev gönüllülerimiz vardır. 12 Ay boyunca hasta çocuklarımıza gıda ve giyim yardımları yapılmaktadır. 1 Haziran 2010 Salı günü Kdz.Ereğli'de yapacağımız 9. Uluslar arası Lösemili Çocuklar Vakfı etkinliklerine ve aynı gün saat 17.00'de Çınaraltında başlayıp Atatürk anıtı arası kortej yürüyüşümüze tüm halkımız, kurum, kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, Milli Eğitime bağlı okullarımız, spor kulüplerimiz ve Lösev gönüllüleri, üyelerimiz davetlidir" dedi.