Kdz. Ereğli’de Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından (LÖSEV) 9. Uluslar Arası Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında ziyaretler gerçekleştirildi. LÖSEV Karadeniz Bölge Temsilcisi Gülhan Erbil, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi'ye ziyaretinde, her yıl Mayıs ayının son haftası ile Haziran ayının ilk haftasının Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlandığını belirtti. Kutlamaların Türkiye'nin 22 ilinde 1-4 Haziran tarihleri arasında kutlanmaya devam edileceğini ifade eden Erbil şunları dile getirdi:
"LÖSEV Türkiye'de ve dünyada yaşanan kanser hastalığına dikkat çekmek gönüllü katılımını daha fazla arttırmak, duyarlılığı arttırmak için yola çıktı. Bu yıl sloganımız 'Lösemiye Karşı Tek Yürek' olarak belirlendi. Ülke genelinde 7 binin üzerinde hasta üyemiz var. Her geçen yıl bu sayı artıyor. Çağımız kanser çağı. Önlemler alınmadığı sürece bu artış devam edecek. Hastalık en fazla 2-5 yaş aralığında görülüyor. Çocukluk çağı kanser türleri arasında ölüm löseminin tedavisi 3-3.5 yıl sürüyor. Maliyeti yüksek bir hastalık. Sadece Hematoloji ünitelerinin olduğu yerlerde tedavi edilebiliyor. Zonguldak ve Ereğli'de yaşayan hasta ailelerin böyle bir şansı yok, ya İstanbul, ya da Ankara'ya giderek tedavilerini yaptırabiliyorlar. Hastalığın tam teşhisi için düzenli kan sayımı ve kemik iliğinden örnek alınması gerekiyor." LÖSEV Zonguldak İl Temsilcisi Zeki Erkez, hastalığın bulaşıcı olmadığını belirterek, "Çocukların maske takması, hastalığın bulaşması tehlikesi nedeniyle değil, tam tersine tedavi sürecinde hastanın dışarıdan enfeksiyon kapmaması için alınan bir önlemdir" dedi. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, çocukla hastalığı yan yana düşünmenin bile üzücü olduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Çocuklar koşup oynamalı, gülüp eğlenmeli. Ama hayatta böyle şeylerle de karşılaşıyoruz. Çocukların okullarına normal seyrinde gidebilmesi, yaşıtları gibi oynayabilmesi, kişi ve idare olarak da en büyük arzumuz. Bunu sağlamak için her türlü desteği vermeye hazırız. Çocuklar hepimizin çocukları. Bir annenin hasta bir çocukla uğraşmasının ne kadar güç olabileceğini tahmin ediyorum. Toplumun bilgilendirilmesi çok önemlidir." Hasta yakınlarından çocukların durumları hakkında bilgi alan Ekşi, çocuklara hediyeler verdi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, LÖSEV gönüllülerine şükranlarını sunduğunu belirterek şunları söyledi:
"Son derece önemli bir konudur. Ereğli Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Lösemi hastaları için gayret gösteren bir ekip ilk kez beni ziyaret ediyor. Hayır yapmak çeşme yapmakla değil, esas olarak bu insanlara sahip çıkmak gerekiyor. Yaşamak sadece yemek içmek, sabah işe gidip akşam yatmak değildir. İnsanların birkaç saatini hayır derneklerine ayırabilmeli. Başka türlü 'ben insanım' diyemeyiz."
Belediye Başkanını ziyaretten sonra çocuklar ve velileri Ereğli Emniyet Müdürü Erkan Tektaş'ı makamında ziyaret etti. Emniyet Müdürü Erkan Tektaş lösemili çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Ereğli Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, lösemili çocukların ayrı dilleri konuşmalarına rağmen, aynı kaderi paylaştıklarını ifade etti. Tektaş, "Çocuklarımızın seslerini 9. uluslar arası Lösemili Çocuklar Haftası'nda yaptığınız çalışmalarla en iyi şekilde duyuruyorsunuz. Bu çocukların ve ailelerin toplum içerisinde karşılaştıkları sorunlara, toplum olarak duyarlılıklarımızı göstermemiz demek, lösemiye karşı tek yürek olmamızın ifadesi olacaktır. Emniyet Teşkilatı olarak da bu minik yüreklerin daima yanında olacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum" şeklinde konuştu.