Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimleri öncesinde başkan adayı olacağını bildiren Murat Akyüz, çalışmaları ile ilgili olarak gönderdiği yazılı açıklamasında, görüşlerini ayrıntıları ile dile getirdi.

 

Ekip arkadaşlarıyla birlikte meslektaşlarına ziyaretlerini sürdüren Akyüz, seçimi kazandıkları takdirde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri şoför esnafıyla paylaştığını belirtti.

 

Bayat Köyü ve Kandilli Beldesinde şoför esnafıyla bir araya gelen Akyüz 27 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan oda seçimleriyle ilgili görüşlerini şöyle ifade etti:

 

“Genç ekip arkadaşlarımızla birlikte Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimine talip olduk. Her gün meslektaşlarımızı ziyaret ediyoruz, bu ziyaretlerimiz inşallah yönetime seçildikten sonra da devam edecek. Amacımız, Odamızı artık bölgenin dışına taşımak ve tüm Türkiye genelinde tanınır, bilinir ve popüler bir Oda yapmak.

Son 16 yıldır ne zaman Şoförler Odası’na bir sorunumuzu ilettiysek, maalesef hep ön kapıdan girdik arka kapıdan çıktık. Bizim mevcut yöneticilerin kişilikleri ile ilgili bir şey söylememiz söz konusu olmaz ama hiçbir sorunumuza çare olmadıklarını söyleyebilirim. Odamızın daha aktif olmasını istiyoruz. Mevcut başkan zaten ortada yok, yardımcısı da sabahtan akşama kadar odasında haber izliyor. Gelene gidene Ereğli hariç her yerden haber anlatıyor. Haberdar olmadıkları tek yer Ereğli, yani üyeleri, sizler, bizler. Mesleğimizle ilgili önemli sorunlar var. Örneğin korsan taşımacılık almış başını gidiyor. Ben, bu sorunu kökten çözeceğime söz veriyorum.





Artık Odamıza genç beyinlerin gelmesini istiyoruz. Biz, daha iyisini yapacağımıza inandığımız için yola çıktık. Şoförler Odası’nın artık ciddi bir kurum olması gerekiyor. Odada akşama kadar oturmakla şoför esnafı arkadaşlarımızın sorunları çözülemez. Biz, geçmişimizi ispatlamışız; görev yaptığımız kuruluşlar ve oralarda yaptıklarımız bellidir. Allah nasip eder de seçimi kazanırsak, Odadaki ciddiyeti ve değişimi kısa sürede göreceksiniz.”

Akyüz, Odanın çekici ücreti ile ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine, göreve seçildikleri takdirde çekici ve vinç hizmeti ücret tarifesini gözden geçireceklerini belirterek, üyelerin bu hizmetlerden çok uygun rakamlarla faydalanacaklarını söyledi. Akyüz, “Örneğin Armutlucuma’dan bir arkadaşımız 2 yolcusu ile Ereğli’ye geldi ve burada aracı arızalandı. Aracının çekilmesi gerekiyor. Biz, o arkadaşımızın 2 yolcusundan aldığı ücrete göz dikecek değiliz. Üyeler varsa Oda vardır. Bu yüzden Oda, üyelerine fahiş rakamlarla hizmet vermemelidir.”