Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait taşeron firma olan Star Firması'ndaki eylem, işçilere maaş verilmesiyle sona erdi.Geçtiğimiz hafta hem Kozlu'da, hem de Üzülmez'de maaşlarını alamadıkları için ocağa girmeme eyleminde bulunan işçilere önceki gün maaşlarının verilmesiyle eylem son buldu. Yaklaşık 3 aylık alacakları sebebiyle firmayı protesto eyleminde bulunan işçilerin maaşlarının tümünün ödenmesiyle işçilerin yeniden çalışmaya başladıkları bildirildi. Dün itibariyle çalışmaya başlayan işçiler, tekrar aynı sorunlarla karşı karşıya kalmak istemediklerini belirtiyorlar. Yerin metrelerce altında çalışarak hakları olan maaşlarının her ay düzenli olarak ödenmesini isteyen işçiler, aynı sorunlarla karşılaştıkları halde yeniden eylem yapacaklarını söylüyorlar.
Grev esnasında karar alarak Genel Maden İşçileri Sendikası'na (GMİS) haklarını savunulması için üye kaydı yaptıran işçiler, sendikalı olduklarını vurguluyorlar.
İşçilerin GMİS'e giderek haklarının savunulması için üye kaydı yaptırdıklarını doğrulayan firma yetkilileri, işçilerin sendikalı oldukları yönündeki söylemlerini yalanladılar. Sendika ile firma arasında toplu sözleşme yapılmadığını dile getiren yetkililer, işçilerin "sendikalı olduk" diye kendi kendilerini kandırdıklarını belirttiler. "Firma ile sendika arasında toplu sözleşme yapılacak mı?" sorusuna yetkililer, bunun cevabını Ankara'da bulunan firmanın yetkililerinin vereceğini ifade ettiler.