TTK Armutçuk Müessesesi’nde gece vardiyasına giren işçiler sabah saatlerinde maden ocağından çıkmadı. Eylemin süreceği belirtildi.

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, gündüz vardiyasına gelen maden işçilerine maden ocağı girişinde seslendi. Gece vardiyasındaki işçilerin işyerlerine kendilerini kilitlediğini ve ocaktan çıkmama kararı aldığını söyledi.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da eylemin bazı müesseselerde yapıldığını, ancak sendikanın bu yönde bir organizasyonunun bulunmadığını söyledi.


ÜZÜLMEZ, GELİK, KARADON VE AMASRA’DA DA DURUM AYNI

 

Torba yasasının58 ni maddesinin  çıkartılmasını isteyen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Maden işçileri  TTK Müesseselerine bağlı Üzülmez ,Gelik, Karadon, Amasra işletmelerinde yaklaşık 2 bin işçi ocaklardan çıkmıyor.

Dün gece saat 24- 7.30 vardiyasına giren işçiler sabah ocaklardan çıkmadılar. Gece vardiyası işçilerinin ocaktan  çıkmadıkları için Gündüz vardiyası işçileri ocağa inemediler.

Tahminen İki bine yakın maden işçisi kendilerini ocağa kilitlediler.

Maden işçilerinin ocaklardan çıkmaları için TTK Kurum yetkilileri  ve Sendikacıların ne tür işlem yapacakları merakla bekleniyor.

 

Yeni gelişme olduğunda ilerleyen saatlerde bildireceğiz








ZONGULDAK'IN KURTULUŞ REÇETESİhttp://www.ereglionder.com.tr/madencinin-kasimli-gunleri-makale,5904.html