Türkiye Taşkömürleri Kurumu Armutçuk Müessesesi Elektromekanik İşletme Müdürlüğü bünyesindeki tüm servislerin katılımıyla kaynaşma ve moral yemeği düzenlendi. Yemeğe amir, memur ve işçi statüsünde yaklaşık 150 kişi katıldı.

Yemekte konuşma yapan Elektromekanik İşletmesi Müdürü Hasan Yılmaz, “Senede bir kere de olsa bir araya gelmemiz; bizim birlik ve beraberliğimizin göstergesidir” dedi. Bu organizasyonu geleneksel hale getirdiklerini belirten Yılmaz, madenciliğin zor bir iş olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Madencilik, birbirimize güvenmemiz gereken bir sektördür. Bizler, buradaki arkadaşlarımızla her şeyimizi paylaşıyoruz. Senede bir kez de olsa, aramızdaki dostluğu pekiştirmek için bu tür kaynaşma ve moral yemeklerimizi düzenlemek istiyoruz. Kömür, bizim kültürümüzdür; bu kültürü gelecek nesillere aktarmak için bu yemeği organize ediyoruz. Kömür bizim her şeyimiz oldu. Kömürün karası, yüzümüzün güzelliğidir. Hükümet, TTK’yı özelleştirme kapsamına almadı; sübvanse etmeye başladı. TTK’da emek yoğun bir şekilde çalışan yaklaşık 10 bin işçi, çalışma şartlarının zorluğuna rağmen kömürü çıkararak ülke ekonomisine kazandırmaktadır.”

Yemeğin organizesinde önemli katkıları bulunan işletme çalışanlarından Yaşar Koç ile Mehmet Yavuz da yaptıkları açıklamalarda, bu tür yemeklerin işçiler arasındaki dayanışma, birlik ve beraberliği perçinleştirdiğini belirtti. Emekliye ayrılan işçilere plaket ve teşekkür belgelerinin de takdim edildiği yemek, çalışanların Türk halk müziği ve yöresel oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlenmeleri ile sona erdi.