Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde çalışan 400 maden işçisi, görev yerlerine inmeyerek çalışma şartlarını protesto etti.

Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde sabah 08:00-16:00 vardiyasında çalışan maden işçileri, mazeret izinlerinin verilmediği, rahatsızlıklarına rağmen doktora gitme isteklerinin karşılanmadığı, maden elbiselerinin yedeklerinin verilmediği ve dolaplarının soyulduğu gerekçeleriyle yer altındaki görev yerlerine girmeme eylemi yaptı.
Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, ocak başına gelerek işçilerin yaptıkları eylemin yasal olmadığını söyleyerek ocağa girmelerini istedi.
Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Eyüp Alabaş da maden ocağına gelerek Eroğlu ile görüştü. İşçi alımları gibi gündemdeki konular hakkında bilgileri aktarmak için Kozlu'ya gelmeyi planladıklarını anlatan Alabaş, eylem nedeniyle programlanan günden bir gün önce Kozlu'ya gelmek zorunda kaldıklarını söyledi. Kurum yetkilileri ile görüşen Alabaş, "Eyleminiz amacına ulaşmıştır. Şimdi ocağa girin işinize ve ocağınıza sahip çıktığınızı gösterin" dedi.
Alabaş'ın konuşması üzerine işçiler, yaklaşık 1.5 saat süren eylemlerini sona erdirerek yerin yüzlerce metre altındaki görev yerlerine döndü.