Siyasilerin “evet”, “hayır” ile yatıp kalktığı ve kapı kapı dolaştığı şu günlerde CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü de maden ocağından yeni çıkan işçilere broşür dağıtarak, "hayır" oyu kullanmalarını istedi.

 

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütünden konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: Cumartesi günü İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kolları beraber Kandilli’yi ziyaret ederek çalışmalarını sürdürdü. CHP Kandilli Belde yöneticileri ve partililerin de yoğun olarak katıldığı çalışmalarda TTK’ya bağlı Armutçuk Maden ocağı ve HEMA’ ya bağlı Maden ocağı çıkışlarında maden işçilerine, broşürler dağıtıldı ve 12 Eylül’ de AKP Anayasa’ sına HAYIR oyu vermeleri çağrısı yapıldı.

 

MADENCİLERDEN İLGİ

AKP’nin tek başına dayattığı Anayasa değişikliğinin, maden ocaklarında ücretli kölelik taşeron düzenini kaldırmadığı, iş ve can güvenliği ile ilgili hiçbir önlem getirmediği, tüm çalışanlara grevli-toplu sözleşmeli sendikal haklar getirmediği vurgulanarak, CHP iktidarında bu sorunların mutlaka çözüleceği sözünün Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından verildiği vurgulandı ve işçilerden destek istendi. Maden işçilerinin sıcak ilgi gösterdiği çalışma daha sonra Kandilli Belde merkezinde ve mahallelerde tek tek evler dolaşılarak tamamlandı. CHP İlçe Örgütü, akşam iftar sonrası ise İl Genel Meclisi üyelerinin de katılımıyla bir ekip Yunuslu köyünde çalışırken bir ekip Ova ve Güzelyurt köylerinde, diğer bir ekip de Yalı boyunda Terzi ve Bayat köylerinde çalışmalarını sürdürdü” denildi.