Zonguldak'ta maden ocağında çalışan işçiler, yeni yılı ailelerinden uzakta karşıladı. Patlama riskine karşı mum yakamayan işçiler, her yıl yapılanın aksine yeni yıla doğru geri sayım yapmadı. 

Birçok yerde çeşitli yılbaşı eğlencelerinin aksine taş kömürünü çıkartmak için yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri, saatler 23.59'u gösterdiğinde mola verdi. Ailelerinden uzak şekilde yerin metrelerce altında kömür kazan işçiler, yılbaşını ise yaş pasta, kola ve türküyle karşıladı.

Pasta kesen işçiler, söylenilen türkülere de eşlik etti. İşçilerden 34 yaşındaki iki çocuk babası Ahmet Bozma, Yine yılbaşını ocakta kutlamak nasip oldu. Pastayı kestik ama mum yakamadık. Yer altı olduğu için ateşle yaklaşılmıyor. Buradan aileme selam gönderiyorum. İki aslan gibi oğlum var. Ekmek parası için çalışıyorum. Yılbaşını yine ocakta geçiriyoruz. Kaderimiz buymuş diye konuştu.

Maden ocağında iki kızı için çalıştığını söyleyen 45 yaşındaki Ayhan Tarhan ise, İki kızım için burada çalışıyorum.20 yıldan bu yana burada çalışıyorum. Yılbaşını ocakta kutluyoruz. Çocuklarımdan biraz uzak kalıyorum. Çok uzak sayılmaz ama nasip böyleymiş. Çalışıyoruz dedi.

8 yıllık madenci Sezgin Durmuş da, yeni yılını buruk geçirdiği maden ocağında, arkadaşları ile pasta yedi, türkü söyledi. Oyun havaları ile alkış tutan madencilerden Sezgin Durmuş, Sekizinci senemizi ailemizden uzak maden ocağında kutlamak zorunda kaldık. Biraz durgunluk var. Herkes ailesi ve çocukları ile beraber yılbaşında eğlenmek ister. Yeni yıldan beklentilerimiz sağlık, mutluluk ve huzur bekliyorum. Biraz da bol kazanç beklentimiz var şeklinde konuştu.

Her yıl yapılanın aksine 10'dan geriye saymayan madenciler, kısa süren yılbaşı kutlamasının ardından çalışmaya devam etti.