Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı bütün işletmelerin belediyeye olan borç yüzünden suları kesilince, olan ocaktan çıkan madenciye oldu. Gündüz vardiyasında ocaktan çıkan işçiler suları kesik olması nedeniyle yıkanamadı.
Yaklaşık bir haftadır Kozlu Belediyesi ile TTK yetkilileri arasındaki anlaşmazlık yüzünden su sıkıntısı yaşayan Kozlu Müessesesi işçileri, dün ocak çıkışında banyoya gittiklerinde suların akmadığını gördü. Yaklaşık bin 500 işçi, kömür tozuyla kaplı yüzleri ve yarı çıplak halde banyoda su gelmesini beklediler. Bu arada bazı işçilerin, kantinden aldıkları pet sularla duş aldıkları gözlendi.
İşçilerin üye oldukları Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) Kozlu Şube Başkanı Erol Bilgin, "İki gündür süren görüşmeler sonrasında belediye suyumuzu kesti. Yüzlerce madenci arkadaşımız eli-yüzü kömür tozuyla simsiyah şekilde suyun akmasını bekledi. Sorunu aşmaya çalışıyoruz" dedi.
Belediye ve TTK yetkilileri arasında yapılan görüşmelerin ardından sabah saatlerinde kesilen sular, saat 15.30 sıralarında açıldı. Yaklaşık bir saat yarı çıplak vaziyette bekleyen maden işçileri, sıcak su sisteminin hızlı bir şekilde beslenememesi nedeniyle buz gibi suda duş almak zorunda kaldı.