2015 yılı bütçe görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yoğun bir şekilde devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri Bakan Faruk Çelik’in katılımıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. Komisyonda Maden Yasası’nda yaşanan sıkıntılardan emekli haklarına kadar birçok konuda görüşmeler yapıldı. 
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 301 madencinin hayatını kaybettiği maden kazasının ardından torba yasada maden şehitleri yakınlarına verilen hakların Zonguldak başta olmak üzere bütün maden şehitlerinin yararlanamadığını belirtti.    
13 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşen ve Türkiye’nin en büyük maden kazası olarak tarihin kara sayfasına yazılan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Maden faciasının ardından 24’üncü dönem 4’üncü yasama yılı sonunda hazırlanan torba yasa tasarılarında Soma’da madende hayatlarını kaybeden madencilerin geride bıraktıkları yakınları için hazırlanan hakların Zonguldak’ta yaşanan maden kazalarında şehit olan madenci yakınlarının da kapsaması gerektiğini yineledi. 
Ulupınar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e şu soruları sordu:
“Sayın Bakanım, 301 Soma şehidimizin yakınlarına verilen haklardan Zonguldak maden şehitlerinin yakınları da istifade edebilecek mi? Bir de taşeron yasada işçilere verdiğimiz haklardan dolayı rödevans şirketlerinin mağduriyetleri söz konusu oldu. Bunlar da işçileri çıkarıyorlar. Onlar da fiyat farklarıyla ilgili talepte bulunuyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Teşekkür ederim.”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise; gerekli çalışmalar ve düzenlemeler tamamlandıktan sonra yazılı olarak cevap vereceğini belirtti.
Milletvekili Ulupınar, komisyon sonrası yaptığı açıklamada, bu konunun gerek Zonguldak’ta yaşanmış olan, gerekse Türkiye’nin her bir köşesinde maden kazalarında hayatlarını kaybetmiş madenci yakınları için büyük önem arz ettiğini söyledi. (Haber Merkezi)