Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolası ile madende şehit olan madenci ailelerine ziyarette bulundu.
Ziyaretlerde çok duygulu anlar yaşandığı gözlenirken, Başkan Özdemir şehidin annesi ve babası ile yaptığı konuşmasında, Öncelikle kaybettiğimiz yakınlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Tabi ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Görüyorsunuz Zeynep ablamızı, Sami abimizi ziyaret ettik 'O günden beri daha da gözümün yaşı dinmedi' diyor anne yüreği böyle bir şey, kolay bir şey değil. Bizim amacımız acılarını hatırlatmak değil bizim onları hatırlamamız onlarla beraber yanlarında olduğumuzu onlara göstermek amacı ile geziyoruz. Allah sabır versin sonuçta böyle çok meşakkatli kolay bir iş değil çok zor riskli bir iş. Zonguldak'a böyle gözü yaşlı analar, kadınlar, çoluk çocuk yetim kalmış aileler var. Maden işi kolay değil demek ki risk alınarak yapılan iş, helal kazanç, alın teri ile evine ekmek getiren bu madenci kardeşlerimize Allah kolaylık versin önce. Bu işin hem bizde hem hükümetimiz hem de kentimiz olarak da ileri gelenler olarak da sahip çıkmamız lazım. Çünkü, ekmeğimiz kömürden çıkıyor Zonguldak'a kömür var diye geliyoruz. İşte istemediğimiz bu tür acılarda oluyor. Bizde o yüzden taziyeye geldik tekrar hem bugünlerde büyüklerimizin ellerinden öptük, beraber lokmalarımızı ve aşurelerimizi yedik. Cenabı Allah yakınlarına sabır versin diyoruz ellerinden öpüyorum ben büyüklerimizin.
Allah kolaylık versin dedi. Daha sonra Genel Maden İşçileri sendikası Karadon Şubesi ve TTK Karadon Müessese Müdür-lüğüne ziyarette bulundu ve maden işçilerinin 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutlayarak, işçilere baklava ikram etti.