Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun madenciler için engellilere yaptırdığı madenci elbiseleri, şartnameye göre 2-3 santimetre daha fazla çekince engellilerin emekleri boşa gitti. Kurum TSE'ye gönderdiği elbiselerin şartnameye uygun olmadığını öğrenince iş elbiselerini almadı. Engelliler derneği ise kumaş firmasını dava ederek mağduriyetini gidermeye çalışacak.   
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi ile Türkiye Taşkömürü Kurumu arasında madenciler için 2 bin 316 adet madenci kıyafeti yapımı için ihale düzenlendi. Sakatlar Derneği'ne üye olan 20 engelli, derneğin atölyesinde çalışmalara başladı. 
Yaklaşık 50 bin TL'lik ihaleyi Sakatlar Derneği Genel Merkezi yürüttü. Madencilerin iş elbiseleri için bir kumaş firması ile anlaşıldı. Şartnamede elbiselerin 60 derece yıkamada en fazla bir santimetre çekeceği şartının olduğunu aktaran Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, kumaş firması nedeniyle mağdur olduklarını öne sürdü.   Kumaş firmasının sahibi ile genel merkezin yaptığı görüşmede, kumaşın dokunmasından yana sıkıntı olduğunu ifade eden Şirin, 2 bin 316 adet iş elbisesinin ellerinde kaldığını belirtti. Kumaş parasını genel merkezin henüz vermediğini aktaran Hüseyin Şirin, yaşadıklarını şöyle aktardı: "Genel Merkez adına iş elbisesi, iş tulumu işini TTK'dan aldık. Şartname gereği istenen kumaş içinde, kumaşı alacağımız firmadan gerekli anlaşmayı yaptık. 20 engelli arkadaşımız ile birlikte atölyede 2 bin 308 adet madenci elbisesi diktik. Ancak, TTK bu elbiseleri TSE'ye gönderdi. Kumaşın şartname gereği en fazla bir santimetre çekebileceği ibaresi yer alıyor. Ancak gelen şartnamede istenen ene ve boya bir santimetre değil, 2,5 ila 4,5 santimetre çektiği yönünde rapor geldi. Bütün giderleri biz karşıladık. Bu ihalenin bedeli 53 bin TL'dir. Biz TSE'den çıkan sonuçtan sonra kendimiz TÜBİTAK'a da numune gönderdik. Ancak oradan da yaklaşık aynı sonuç çıktı. Biz geçen sene de TTK'ya böyle bir iş yaptık ancak herhangi bir sorun çıkmamıştı. Bu yıl ise böyle bir sıkıntı yaşandı. Kumaşlar atölyede kaldı. Bu sıkıntı kumaş firmasından kaynaklandı. Bizden yana bir sıkıntı yok. Atölyede 20 engelli arkadaşımız çalışıyor. Bu arkadaşlarımız işlerini dört dörtlük yapıyor. Arkadaşlarımız bu konuda mağdur oldu. Genel merkezimiz de bu konuda kumaş firmasını dava edecek. Bu hukuk mücadelesinin sonucunda zararımızın karşılanmasıyla 20 arkadaşımızın mağduriyeti giderilmiş olacak. Bu elbiseler için yaklaşık 24 bin TL para harcandı. Yaklaşık 5 bin TL de fosforu, arması, ipi lastiği gibi para harcandı.
Bu mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bin 308 adet atölye tipi iş elbisesi, 373 adet iş tulumu ve 635 adet iş önlüğü olmak üzere toplam 2316 adet iş elbisesi elimizde kaldı." Türkiye Taşkömürü Kurumu, kumaştan kaynaklanan sorun nedeniyle iş elbiselerini almazken Dernek Başkanı Hüseyin Şirin, yargı sürecinin başlayacağını sözlerine ekledi.