TTK ocaklarının özelleştirilmesine karşı 14 Temmuz Perşembe günü saat 17.0’de Madenci Anıtı önünde yapılacak eyleme, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu  ile Eğitim-İş Sendikası’nın Genel Başkanlarının da katılarak destek olacağı açıklandı.

 

Zonguldak Birleşik Kamu İş Başkanı Metin Kahveci’nin de konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Genel Maden İş Sendikasının Perşembe günü saat 17. 00 daki İşçi Anıtındaki  TTK’nın özelleştirilmesi karşı yapacağı basın açıklamasına Birleşik Kamu İş Konfederasyon başkanımız Hasan Kütük  ve Eğitim İş   Genel başkanımız Veli Demir’de katılacaklardır.

 

Amacımız Zonguldak’ta bir ekmek kapısı olarak görülen  ve Zonguldak ekonomisine katkıda bulunan  maden işletmeciliğinin yok  edilmemesini sağlamaktır. Bu konuda Genel Maden İş Sendikasının hissiyatı anlayarak ve sorumluluk gereği bu etkinlikte yer alarak destek vereceğiz. Elbette ne kadar duyarlı bir şekilde mücadele edildiğinde başarı sağlanacağını belirtmekteyiz. TTK’nın özelleştirilmesi noktasında öncelikle kimlerin kaybedeceğini kavrar ve kendi sorununa sahip çıkıldığında mücadelenin ruhu değişeceğini  belirtmekteyiz. . Bu eylemleri  günü kurtarma adına değil de gerçek bir mağduriyet olarak görüldüğünde işin ciddiyeti ortaya çıkacaktır.

 

Bu durum karşısında yukarıdaki yöneticilerin bakış  tarzları değişecektir diyoruz. Yeter ki  çalışanlar kendi asli sorunlarına sıkı sıkıya bağlı  olarak hareket  ettiğinde  bu gücün önünde durulamayacağı  siyasilere göstermek önemli bir görev olacaktır. Bu yolda destek verecek insanlarımızın ve sendikaların birlikteliği önemlidir diyoruz. Şimdiden Genel Maden İş’e ve emekçilere davalarında başarılar dilerken ,sınıf dayanışmasında birlikte olacağımızı, halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet etmekteyiz.”