Zonguldak’ta, maden ocağında çalışan 200 taşeron işçi, maaşlarını düzenli alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Kozlu beldesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi'nde ocak içinde galeri açma işini üstlenen Star İnşaat ve Ticaret AŞ firmasında çalışan yaklaşık 200 işçi, maaşlarının düzenli olarak verilmediği gerekçesiyle, 10 gün önce başlattıkları eylemlerine devam etti. Kurum önünde bekleyen işçilerden Ersan Satıcı (29), “Biz sesimizi duyurmak istiyoruz. Bize buradaki köpek kadar değer vermiyorlar. Devlet bize gelsin baksın, bu soruna el atsın. Ben şimdi ocakta inşaat şirketi adına ama yer altında çalışıyorum. Şimdi benim sigortam asgari ücrete tabi tutuluyor. Yarın ben ocakta öldüm diyelim, o zaman ne diyecekler; 'inşaattan düştü öldü mü?' diyecekler.” şeklinde konuştu. İşçiler, firmalarının bağlı bulunduğu müessese ve genel müdürlerin kendilerine sahip çıkmalarını istedi.

EN KÜÇÜK EYLEMCİ
Öte yandan eyleme 13 aylık kızı Buğlem ile katılan 5 yıllık maden işçisi Yusuf Çiv (28), ise şunları söyledi: “Haklarımızı aramaya geldik ama bir türlü alamadık. Burada patronu bekliyoruz.”
Kentteki bazı sivil toplum kuruluşu ve yerel sanatçıların da destek verdiği eylem, firmanın yer altı güvenliği için elektrik ve su pompası bakımcısı haricindeki işçiler tarafından 11 gündür devam ettiriliyor.