Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren Madenci Gemi Sanayi'nde çalışan işçiler ekonomik kriz yüzünden 1 yıl önce iş durdurunca işçiler haklarını istediler. Tersane yetkililerinden bir açıklama almadan tersaneden ayrılmayacaklarını belirten işçiler tersanenin kapısını kapatıp bir açıklama istedikleri. Çok kısa bir süre sonra olay yerine gelen Tersane idari müdürü Salih Ocaklı ile görüşen işçiler istedikleri cevabı alamayınca eylemlerine devam ettiler.İşçilerden Cüneyt Yavuz Devletten aldıkları paralar ile hangi aile geçinebilir bize bunu açıklasınlar diyerek şunları dedi:"Biz devletten 400 lira para alıyoruz bununla kim geçinir kiramı veriyim alış veriş mi yapılır bize bunu söylesinler."
İşçiler eylemlerine devam ederken bir açıklama yapan tersane Genel koordinatörü Nezih Bayar çok güzel günlerin yakında olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
"Daha önce bir alman firması ile 4 gemi üzerine anlaşma yapmıştık. Ancak firma, geçen yıl sözleşmeyi tek taraflı fesh etti. Gemiler de elimizde kaldı. Mahkeme hala devam ediyor. İşçiler de patronla görüşmek istiyor. Önümüzdeki aylarda yeni siparişler alarak durumun düzeleceğini umuyorum bu kriz her yerde var ve aşılacak çok güzel günler yakında sadece bunu bilsinler yeter."