Zonguldak'ta mahalle arasındaki kaçak maden ocağında dün akşam saatlerinde meydana gelen göçükte kalan maden işçisine ulaşma çalışmaları sürüyor. Göçüğün, maden ocağının girişinin 10 metre altında meydana geldiği öğrenildi.

Kilimli Beldesine bağlı Bölüm Mahallesi Yayla Sokak'ta bulunan kaçak maden ocağında dün akşam saatlerinde göçük meydana geldi. Saat 19.00 sıralarında yaşanan göçükte ise 2 çocuk babası 33 yaşındaki Şenel Biçici isimli maden işçisi toprak altında kaldı.
Dışarıdan branda ile örtülü halde ev garajını andıran kaçak ocağın girişinde ise endişeli bekleyiş sürüyor. Göçükte kalan madenci Şenel Biçici'nin mesai arkadaşları ise 'Allah'tan umut kesilmez'
diyerek göçükte kalan arkadaşlarına ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan, göçük altında kalan madenciye henüz ulaşılamadığı bildirildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekipleri de olay yerine gelerek çalışmalarına başladı.

İKİ ÇOCUK BABASI

Göçük altında mahsur kalan Biçici'yi ocak çalışanlarının kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalıştığı, saat 23.00'e kadar işçiyle konuşulduğu, saat 23.00'ten itibaren işçiden ses gelmediği öğrenildi. Daha sonra emniyet ekiplerine haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, Türkiye Taşkömürü Kurumu(TT) Tahlisiye ekiplerinden yardım istedi. Ekipler gece saatlerinden bu yana göçen postayı alarak işçiye ulaşmaya çalışıyor. Ekiplerin başında bulunan TTK Karadon Müessesesi İşgüvenliği Başmühendisi Ahmet Altınsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tavandaki postayı sürerek ve tahkimat yaparak işçiye ulaşmaya çalışıyoruz." dedi. Ocak ağzında umutla bekleyen işçinin yakınlarından Satılmış Biçici ise "2 çocuğu vardı. İnşallah sağ olarak kurtulur." diye konuştu