Maden işçilerine seslenen GMİS Genel Başkanı  Alabaş, hem genel seçimler hem de toplu sözleşme sürecinde birlik beraberliği göstermek üzere 1 Mayıs’da Madenci Anıtı önünde bir araya geleceklerini söyledi.

Alabaş: Sorunlarımızı önce masa başında çözmeye çalışıyoruz. Sorunlarımızı, bir adım dahi geri atmadan, mücadeleyle çözme kararlılığına sahibiz. Her kararı madenci ile birlikte alacağız. Masa başında çözülmeyecek sorunlarımız için geçmişte olduğu gibi mücadele edeceğimizin, gerekirse sokağa çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Gelik İşletmesi’nde çalışan maden işçilerini ziyaret etti. Çeşitli konularda maden işçilerine bilgi veren ve sendikanın genel kurulunu sağduyuyla ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesini sağladıkları için teşekkür eden Eyüp Alabaş’ın ziyaretinde GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS’in Karadon, Üzülmez, Kozlu, Merkez Servisleri, Amasra, Armutçuk Şube Başkan ve yöneticileri de hazır bulundu. 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü Zonguldak’ta kutlayacaklarını belirten GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş şöyle konuştu;

SAHİP OLDUĞUMUZ
DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜ
BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK
“Yerin yüzlerce metre altında alınteri döken maden işçileri olarak ülkemiz için çok önemli görevler üstlenmiş bir üretim kültürünün temsilcileriyiz. Demokrasi kültürü geçmişimizde var. Bu demokrasi kültürünü en iyi şekilde Genel Maden İşçileri Sendikası’nın 9. Olağan Genel Kurulu sürecinde yeniden yaşattığınız için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.
Ocak ayı içinde taban delege seçimlerimizi, Şubat ayı içinde şubelerimizin genel kurullarını ve 9-10 Nisan 2011 tarihlerinde tamamladığımız 9. Olağan Genel Kurulumuzu demokratik bir ortamda, sağduyu içinde ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu sürecin büyük bir demokratik olgunlukla tamamlanmasını sağlayan sizlere yürekten teşekkür ediyoruz. Biz bir aileyiz.
Genel kurulumuzun ardından yine aynı emek mücadelesini, iş ve ekmek mücadelesini sürdürmek üzere yine kolkola, omuz omuza, birbirimize can emanet ettiğimiz iş yerlerimize döndük. Emek mücadelesini, ekmek mücadelesini maden işçileri adına, işçi sınıfı adına hep birlikte sürdüreceğiz. MİLLETVEKİLİ ADAYLARINDAN
SOMUT PROJELER ÜRETMELERİNİ İSTEDİK
Biz 9. Olağan Genel Kurul sürecini yaşarken ülkemiz de bir genel seçim havasına büründü. 12 Haziran’da Genel Seçimler yapılacak.  Bizler milletvekili adaylarından Zonguldak, bölge ve TTK’nın sorunlarıyla örtüşen politikalar, projeler üretmelerini ve bize somut çözüm önerileriyle gelmelerini talep ettik. Biz siyasi partileremizden Türkiye’nin ve bölgemizin en önemli kuruluşlarından olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) sorunlarının çözümü için somut çözüm önerileri getirilmesini ve Türkiye’nin Zonguldak’a ve TTK’ya ihtiyacı olduğu unutulmadan gerçekçi politikalarla, sosyal dokuyu ve kültürü gözardı etmeden somut adımlar atılmasını istiyoruz. Bizler, bölgelerimize gelerek maden işçilerine siyasi partilerimizin somut çözüm önerilerini anlatacağımızı söyledik.

TİS GÖRÜŞMELERİMİZ 21 NİSAN’DA
ZONGULDAK’TA SÜRECEK
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası’yla masadayız. Toplu Sözleşme Görüşmelerimizin dördüncü oturumunu 15 Nisan 2011 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdik. 82 maddeden oluşan toplu iş sözleşmemizde bugüne kadar 38 maddede uzlaşma sağladık. Beşinci oturumunu 21 Nisan 2011 tarihinde Zonguldak’ta gerçekleştireceğiz. 2006 ve 2009 yılında işbaşı yapan arkadaşlarımızın farklı ücretlerle çalışma sorunlarını masaya getirdik. Öncelikle bu sorunların aşılması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Sizlerin geleceği adına emeklerinizin karşılığını hakça alabilmek adına kararların uzlaşmayla alınması için çaba harcıyoruz.

MÜCADELEYE HAZIR OLUN
Sorunlarımızı önce masa başında çözmeye çalışıyoruz. Ama sorunlarımız masa başında çözülmezse sesimizi yükselteceğimizi herkesin bilmesi gerekir. Masada çözülmeyen sorunlarımızı, bir adım dahi geri atmadan, mücadeleyle çözme kararlılığına sahibiz. Her kararı sizlerle birlikte alacağız. Masa başında çözülmeyecek sorunlarımız için geçmişte olduğu gibi mücadele edeceğimizin, gerekirse sokağa çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz. Sizlerden de mücadeleye hazır olmanızı istiyoruz.

1 MAYIS’TA MADENCİ ANITI’NDAYIZ
Hem Genel Seçimler hem de toplu sözleşme sürecinde bu birliğimizi, bu beraberliğimizi, maden işçilerinin gerektiğinde geçmişinde olduğu gibi sokağa inmekten çekinmeyeceğini göstermek amacıyla hepinizi 1 Mayıs’ta Madenci Anıtı’nda bekliyoruz.” Konuşmanın ardından GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri TTK Gelik İşletme Müdürü Recep Ayyıldız’ı ziyaret ederek işletmenin sorunları ve son dönemde ocaklarda yaşanan metan gazı zehirlenmeleriyle ve alınan önlemlerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. GMİS Yöneticileri Sendikalarının Karadon Şubesi’ni de ziyaret ettiler.