Ukrayna’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden işadamı Arif Madenci’nin cenazesi toprağa verildi.

 

Oğlunu ziyaret için gittiği Ukrayna’da geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Ereğli Madenci Gemi Sanayisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Galatasaray Spor Kulübü üyesi işadamı Arif Madenci’nin cenazesi düzenlenen törenin ardından defnedildi.


Ailesi ve yakınları tarafından Ukrayna’dan uçakla getirilen Madenci’nin cenazesi Ereğli ilçesinde gözyaşları ile karşılandı.


Cenazenin Bozhane camisine geldiği sırada eşi Yasemin ve çocukları Ahmet, Mehmet ve Elif Naz Madenci gözyaşlarına hakim olamadı.



Madenci’nin tabutunun üzerine Galatasaray bayrağı konulurken Galatasaray Kulüp Başkanı Dursun Özbek de cenaze törenine katılarak aileye başsağlığı diledi. Özbek’e Bozhane camisi girişinde Fenerbahçeli taraftar Savaş Türk karşıladı.

Burada kılınan cenaze namazına Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, önceki dönem MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meslek odalarının yöneticileri, işadamları ile çok sayıda kişi katıldı.


Madenci için Madenci Gemi Sanayi önünde de tören düzenlendi. Madenci’nin cenazesi daha sonra Akçakoca ilçesine gönderildi.

 



(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)