Erdemir Yönetiminin ardından GMİS Yöneticileri de AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ı ziyaret etti, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Polemiklerden, çekişmelerden, sataşmalardan uzak kalan bölge siyasetinde yeni bir vizyon belirleyen AKP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan'ı Erdemir Yöneticilerinin ardından bu kez de yüzlerce maden işçisinin bağlı olduğu GMİS Armutçuk Şube Yönetimi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki odasında ziyaret etti.

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Mutlu ziyaret ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, Armutçuk'taki sorunlar ile ilgili de bilgi verdiğini söyledi. Mutlu şunları söyledi: Milletvekilimiz Ercan Candan ile yaptığımız görüşmede Kandilli'de bulunan HEMA Kömür İşletmeleri'nde yaptığımız örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi verdik. Bilindiği gibi HEMA'da geçtiğimiz ay gerçekleşen işçi eyleminde arabuluculuğu milletvekilimiz gerçekleştirmiş ve sorunu çözüme kavuşturmuştu. Biz hem bu süreçteki desteklerinden ötürü hem de örgütlenmedeki katkılarından ötürü milletvekilimiz Ercan Candan'a şükranlarımızı sunuyorum.

SAĞLIK KONUSUNDA SORUN

Armutçuk'da sağlık konusunda bir sorunumuz var. Kurumun doktoru bulunmadığı için 112 Acil Servis İstasyonu kurulmasını milletvekilimizden talep ettik, destek istedik. Sağolsunlar o da her konuda olduğu gibi bu konuda da yardımcı olacaklarını belirtti. Kandilli'de yapılması için ön çalışmaların yapıldığı yeni kuyu projesi için ise karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. Milletvekilimiz Ercan Candan özel sektörde örgütlenmeye başlayan Genel Maden İşçileri Sendikası'nın bu yeni vizyonunu da takdir ettiğini bize söyledi. Karşılıklı fikir alış verişi halinde geçen sorunlarımızı da anlattığımız milletvekilimiz yoğun çalışma programına rağmen bizimle son derece yakınen ilgilendi, kendisine desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.