GMİS Genel Başkan Yardımcısı Mutlu: "Bu ayki maaş dekontlarında Afrin'de savaşan arkadaşlarımıza, oraya demokrasi, insanlık ve adalet götürmek için mücadele veren ordumuza katkı olsun diye, maden işçisinin her zaman devletinin, askerinin yanında olduğunu bilsinler diye Valilik ve Genel Müdürlüğü'nün ortak kararıyla bir kesinti yapıldı"

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında çalışan işçiler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla dua etti.

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde 08.00-16.00 vardiyasında çalışacak madenciler kurum ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında temsilcilik girişinde toplandı. Burada Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

 

"RABBİM ŞER GÜÇLERE FIRSAT VERMESİN"

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, güvenlik güçlerinin terörün kökünü kazımak için başlattığı harekata maden işçilerinin de büyük destek verdiğini söyledi. Ülkenin bekası ve güvenliği için mücadele veren güvenlik güçlerine başarı dileyen Mutlu, "Allah ordumuzu ve devletimizi muvaffak eylesin. Rabbim, bizleri bölmek parçalamak isteyen şer güçlere fırsat vermesin. Orada hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

 

MADEN İŞÇİSİNDEN MAAŞ DESTEĞİ

Afrin harekatına destek olmak amacıyla, kurumda çalışan maden işçilerinin maaşlarından bir miktar kesinti yapıldığını belirten Mutlu, şunları söyledi: "Bu ayki maaş dekontlarında Afrin'de savaşan arkadaşlarımıza, oraya demokrasi, insanlık ve adalet götürmek için mücadele veren ordumuza katkı olsun diye, maden işçisinin her zaman devletinin, askerinin yanında olduğunu bilsinler diye Valilik ve Genel Müdürlüğü'nün ortak kararıyla bir kesinti yapıldı. O kesintiler Afrin için ordumuz için"

 

"ZAFERLE OPERASYONU BİTİRİR"

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez de, Zeytin Dalı Harekatı'nın 32'nci gününe girdiğini kaydederek, şu ifadelere yer verdi: "Sınırlarımızı korumak için mehmetçiğimizin başlatmış olduğu bu operasyonda inşallah yüce mevlam askerimizin burnunu kanatmadan hayırlısıyla zaferle operasyonu bitirir. Ülkemizin, hem içeride hem dışarıda güvenliğini sağlamak adına bir operasyondur. Bugüne kadar bin 651 terörist etkisiz hale getirildi. Şehit olan tüm askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz"

Etkinlikte TTK Armutçuk Müessese Müdürü Ali Hekim, Müessese personeli, GMİS Armutçuk Şube Yöneticileri, Amelebirliği Temsilcileri ile maden işçileri yer aldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)