AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, DEKA ve BALÇINLAR Maden şirketlerinin mağduru madencilerle birlikte Enerji Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun’a gittiler.

Ulupınar konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunlara değindi:
“Meclise gelen Deka ve Balçınlar Madenciliğin mağduru bir grup madencimizle birlikte Enerji Bakan Yardımcımız Ali Rıza Alaboyun’u ziyaret ettik.

Görüşmede, bir süredir alacaklarını alamayan ve bunun için eylem yapan madencilerimiz kalan alacakları ile tekrar işe geri dönme taleplerini iletti. Bu konuda çalışma yapılması ve mağduriyetlerin giderilmesi hususunu açıkça belirttiler.

Bakan yardımcımızla yaptığımız görüşme neticesinde, bakan yardımcımız konuyla ilgili şirket yetkilileri ile görüşüleceğini, bu konunun enine boyuna araştırılacağını, bir rapor hazırlanarak bakanımıza sunulacağını ve madencilerimizin de mağdur olmamasını sağlamaya çalışacaklarını ifade etti.” dedi.


ÇATUROĞLU’NDAN DA AÇIKLAMA



 Madencilerin bakanlık ziyaretiyle ilgili olarak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ayrı bir açıklama yaparak şu bilgiyi verdi:

 “Kilimli ve Gelik’te faaliyet gösteren DEKA ve BALÇINLAR madencilikte çalışan ve mağdur olan toplam 245 madenci adına Türkiye Büyük Millet Meclisinde bizleri ziyaret ettiler. Milletvekilimiz Ulupınar ve heyetle birlikte, mağdur madencilerimizin alacaklarının ödenmesi ve tekrar işe başlatılmaları konularını görüşmek üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcımız Ali Rıza ALABOYUN’dan randevu aldık ve dün Bakanlıkta Alaboyun ile bir toplantı gerçekleştirdik.

Bakanlıkta yaptığımız toplantıda, bir süredir alacaklarını alamayan ve bunun için eylem yapan madencilerimiz maden ocaklarının yeniden açılmasını, alacakları saklı kalmak kaydıyla yeniden işe başlamak istediklerini dile getirdiler ve konuda çalışma yapılması ve mağduriyetlerin giderilmesi hususunu belirttiler.

Hem ben hem de Milletvekilimiz Ulupınar, Bakanlık nezdinde madencilerimizin sorunlarının çözümü noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğimizi ve mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde gerekli çalışmaları takip edeceğimizi belirttik.

Bakan Yardımcımız Alaboyun ise notlarını aldığını ve Zonguldak Valiliği, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ve Kayyım heyeti ile görüşerek kapsamlı bir rapor hazırlayıp Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a sunacağını ve madencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında gayret göstereceklerini ifade ettiler.

Bizleri ve madencilerimizi kabul edip sorunlarını dinleyen ve sorunlarına çözüm arayışı ve gayreti içinde olan Bakan Yardımcımız Sayın Alaboyun’a madencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.