Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde taşeron olarak iş yapan Star Şirketi’nde hazırlık işçisi olarak çalışan 175 işçi,  Merkez Çarşısı önünde toplanıp şirketi noter yoluyla avukata vermek için karar aldılar. Star işçileri adına konuşan Sami Yıldız, notere verecekleri parayı aralarında topladıklarını ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade ederek, şunları söyledi;
“2,5 seneden beri Star şirketinde çalışıyorum, 2009 yılından beri sıkıntılarımız devam ediyor.
Maaşlarımız düzenli yatmıyor, eksik yatıyor. 2,5 seneden beri zam yok, hala bizi köle gibi çalıştırmak peşindeler. Bu 175 insana yazık değil mi, cebimizden para toplayıp avukata vereceğiz, kimsede para yok. Ramazan geldi, hala parayı verecekler, milleti kandırıyorlar. Beni tehdit ediyorlar. ‘Sıkıntı yok’ diyorlar, ben neredeyim, şimdi onlar neredeler?
Öyle koltuklarında oturuyorlar. Bize bölük pörçük paralar veriyorlar. Bizim 2,5 bin TL alacağımız var. Biz de artık hukuki yollara başvuruyoruz. 175 kişi hakkımızı arayacağız. Notere gideceğiz, ondan gerisini Allah bilir. Bütün işlemlerimizi başlattık. Bizi çıkış verip başka işçi bulmakla korkutuyorlar. Açıkça bizi tehdit ediyorlar.”