Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde kömür üretiminde çalışan işçilerin yerine yan serviste çalışan işçilerin de maden nezaretçisi (çavuş) sınavına girmesi ve siyasetin de bu konuda torpil yaptığı iddiaları tepki çekiyor.

Maden Nezaretçisi yetiştirme yönergesinde bile "kömür madenciliğinde pano ayak üretim faaliyetlerine nezaret edebilme" hükmü verildiğini buna rağmen nezaretçi olarak yan servislerdeki işçilerin katılmasının madenciliğin yapısına ters olduğu işin içerisine de siyasi torpilin girmesi ayrı bir ayıp olarak değerlendiriliyor.

Daha önce de konunun gündeme gelmesine rağmen herhangi bir adım atılmaması ise madenciler arasında huzursuzluk yaratıyor.

 

GENEL MÜDÜRE İŞ DÜŞÜYOR

Cumhur başkanının bu tür torpillere müsaade edilmemesi yönündeki uyarılara rağmen üretim dışı yan serviste çalışan birinin torpille nezaretçi yapılmaya çalışılarak kömürde çalışan işçilerin haksızlığa uğratılmasına göz yummayacaklarını söyleyen maden işçileri bu arkadaşın nezaretçi yapılmaması konusunda Genel Müdür olan Kazım Eroğlu'nun gerekli hassasiyeti göstererek kazı ustalarının hakkını koruyacağına inandıklarını söylediler

Gazetemize bu konu ile ilgili gönderilen çok sayıda yorumdan bazıları şu şekilde: "Maden nezaretçisi yani çavuşluk ile ilgili kömür üretiminde olması gerekenlerin yerine başka servislerden madenci kardeşlerimizin olması doğru değil. Bu işin hakkı kömürde çalışan işçinin maden nezaretçisi olmasıdır. Lütfen bu konuda yapılan yanlışa dur denilsin"

"Yıllardır madenciliğin kültürünü değiştirilmesine izin vermeyeceğiz, herkes bunu böyle bilsin"

"İşin içerisinde siyaset var 14 kişi  seçildi şimdi Zonguldak'ta sınava girecekler bakacağız siyaset bu işin neresinde"

"Siyasilerin adını kullanarak iş yapanları deşifre edeceğiz"

"Madencinin de huzurunu siyasi torpillerle kaçırdılar"