Zonguldak Dilaver Mahallesi'nde özel ocakta meydana gelen kazada 9 madenci göçük altında kaldı. Olaydan saatler sonra haberdar olunmasının ardından başlatılan kurtarma çalışmaları tamamlandı ve 9 madenci sağ olarak göçükten kurtarıldı.
 
Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın verdiği bilgilere göre, göçük saat 03.00 sıralarında meydana gelmiş. Göçüğün hemen ardından diğer çalışma arkadaşları müdahale ederek göçükteki arkadaşlarını kurtarmak için çaba göstermiş ancak herhangi bir sonuç alamamıştı. İşçilerden birinin babası oğlunun işe gelmediğini bildirmesi üzerine kazadan haberdar olunmuş ve yetkiiler hemen harekete geçmişti.  Zonguldak İl Afet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK)  ekipleri de olay yerinde çalışmalarına başladı. Tavan  çökmesi sonucu meydana gelen göçükte kalan işçilerin seslerine ulaşılmıştı.  Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken göçüğü duyan aileler  ve yakınları da ocak başında ağıtlar yakmaya başlamıştı. 
Ocakta göçük altında kalan ve kurtarılan madencilerin isimleri şunlar:
Yüksel Günbel, Ayhan Günbel, Cüneyt Karaünlü, Muhammet Kilitci, Mustafa Pazarbaşı, Murtaza Pazarcık, Taner Tutal, Müslüm Bayraklı ve Ferhat Mankır.
 
(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)