Devrek Madencileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Susam ve Yönetim Kurulu üyeleri, Devrek Belediye Başkan Mustafa Semerci'yi makamında ziyaret etti.
Devrekli madencilerden oluşan derneğin yöneticileri, Başkan Semerci'ye dernek faaliyetleri, derneğe üye olan madencilerin sosyal ve ekonomik hayatlarına dair bilgiler verdi. Dernek Başkanı Soner Susam, Zonguldak'ta 600 Devrekli madenci olduğunu, bunlardan yaklaşık 325 kişinin her gün Devrek'ten Zonguldak'a servisle gidip geldiklerini, gerisinin ise Zonguldak'ta ikamet ettiğini belirti.
Susam, Bizim önceliğimiz, ilçemizde yaşamaktır. İstanbul'da ya da büyük bir şehirde yaşasaydık ve oralarda çalışsaydık, evimizle işyerimize, Zonguldak-Devrek arası kadar yol yapacaktık. Önceliğimiz ilçemizde yaşamak. Doğduğumuz yere katkımızın olmasını diliyoruz. Bizler her gün yeraltına inen ve orada çalışan insanlarız. Her günü şükrederek yaşadığımız bu hayatta ilçemizde büyüklerimiz, kardeşlerimiz ve arkadaşlarımızla yaşamak bizleri en mutlu eden şey oluyor. O yüzden büyük bir sorunmuş gibi görünen yol aslında sevgimizde yeşerttiğimiz ve beslediğimiz bir amaç oluyor. Biz madencilerin sosyal yaşamlarını biraz daha canlandıracak ve katkı sunacak bazı projeler geliştirilmesini belediyemizden, ilçe politikacılarımızdan Devrekli madenciler olarak bekliyoruz. Öncelikle belirtmem gerekirse, biz Devrekli madenciler olarak ilçemizin gelişmesine katkıda bulunacak her türlü katkıyı da vermeye hazırız dedi.
Devrek Madencileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Susam, Devrekli madenciler adına ilçede TOKİ girişiminin olup olmadığını Başkan Semerci'ye sordu. Soner, bu konuda girişim olursa küçük taksitlerle Devrekli madencilerin TOKİ'den ev sahibi olmak istediklerinin dileğini iletti.
Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci de, Devrek Madencileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Susam ve Yönetim Kurulu üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, derneğin amacı ve üyelerinin ilçeye kattıkları olumlu bakış açılarından dolayı da ayrıca teşekkür etti.
Başkan Semerci, Sizler gibi hemşehricilik bilinci yüksek, yaşadığı ve doğduğu yerlerin gelişmesine katkı sunacak projeler üreten ve sevgisiyle de süsleyen inançlı hemşerilerimizin olmasından dolayı çok mutlu oldum. Ben Devrek Belediye Başkanı olarak belediyemizin imkânları ölçüsünde, öngörülen projelerin geliştirilmesinde ve uygulanmasında ilçemizin yetiştirdiği ve bizi büyük bir onurla temsil eden Vekilimiz Sayın Özcan Ulupınar'ın destekleriyle yanınızda olacağımızdan şüpheniz olmasın. Mesele düzgün diyalog ve samimiyettir. Gerisinde çok çalışacağız ve memleketimizin gelişmesini sağlayacağız. TOKİ ile ilgili olarak taleplerinizin en iyi şekilde değerlendirileceğinden emin olabilirsiniz. Daha güzel ve yaşanabilir bir Devrek için birlik ve güç olmak zorundayız. İşte bununda temellerini sizin gibi sağduyu sahibi genç hemşerilerimizle atacağız. Ben sizlerle tanışmaktan oldukça mutlu oldum. Ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum.
Sizlerinde içinde olduğunuz projeleri yapmak, hayata geçirmek için sabırsızlanıyorum. İlçemize sağladığınız kalite ve güç için çok teşekkür ediyorum dedi.Ziyaretin sonunda Devrek Madencileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Susam ve Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Semerci'ye madenci bareti hediye ettiler.