Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçiler Sendikası Amasra Şubesi'nin 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Gerçekleştirilen kongrede Hakkı Arslan ve Ferhan Kara aday oldu.  
Geçtiğimiz haftalarda yaklaşık 800 işçinin sandık başına giderek, taban delegelerini belirlemesinin sonrasında delege çoğunluğunu elde eden GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan ve karşısına çıkan Ferhan Kara arasında kıran kırana bir seçim yapıldı. Hakkı Arslan'ın 78 delegesine karşılık, Ferhan Kara ise 32 delege çıkartı. 110 delegenin oy kullanarak, Amasra Şube Başkanı seçeceği kongre Amasra Taşkömürleri İşletmesi Müessesesi sinema salonunda gerçekleştirildi. Kongrede ilk olarak 1990 yılında bölgedeki maden işçilerinin emeklerine ve işlerine sahip çıktığı eylem olarak gösterilen ve tarihe geçen Eski Genel Başkan Şemsi Denizer'in anısına hazırlanan Büyük Madenci yürüyüşünün videosu izlendi. Gerçekleştirilen kongreye, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu'nun yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Saadet Partisi (SP) Bartın İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ünal Yurtbay ve SP Bartın il Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu ile delegeler katıldı. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, Türkiye gündemini değerlendirdi. Genel Başkan Muslu, "Amasra Şubemizin çok değerli delege arkadaşlarım hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Amasra Şubemizin 9. Olağan Genel Kurulu başta Amasra müessesemizde çalışan işçi arkadaşlarımıza, Bartın halkımıza, Türkiye Taşkömürü Kurumuna, bölgemize, işçi sınıfına, hayırlı olmasını temenni ediyor ve başarılı çalışmalar diliyorum. Sendikamız 1946 yılında kuruldu. 4 yılda bir yaptığımız taban dele seçimi, Şube kongre seçimleri ve genel merkez seçimlerini Karadon, Kozlu, Amasra, Armutçuk bölgelerimizde taban delege seçimlerimizi tüm işçi arkadaşlarımızın yoğun katılımı ile demokratik bir şekilde hayata geçirdik. Sendikamız kurulduğu yıllardan bu yıla kadar genel kurullarımızı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.
Önemli olan TTK' yı ayakta tutmaktır. Eğer TTK'yı ayakta tutarsak Zonguldak, Bartın, Karabük bölgemizi bu coğrafyada yaşayan 1,5 milyon insanın hayatını devam ettiririz. TTK'yı bugünlere taşımak o kadar kolay olmadı" dedi. 
  "ÖNLEM ALINMAMASI YÜZÜNDEN İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZ ÖLDÜ" 
GMİS Başkanı Ramis Muslu, Elbistan'da meydana gelen kaza ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Muslu, "Ülkemizde adına özelleştirme denilen ulusal zenginliklerimizi uluslar arası şirketlere kaptırıyoruz. Uluslararası dengelerden ulusal çıkarlarımız adına bağımsız politika izlememize bugünlerde izin verilmiyor. Ülkemiz dış borçlarla, iç borçla boğuşmak zorunda kalıyor. Böylece uluslar arası ilişkilerde emperyalist ülkeler istediklerini yapma noktasına doğru ülkemizi hızlı bir şekilde sürüklüyor.
Bugün tek kutuplu bir dünyada yaşıyoruz. Sermaye sınır tanımıyor. Uluslar arası sermaye en karlı alanlara doğru yer değiştiriyor. Yüksek karlar için her yol deneniyor. Daha ucuza çalıştırmak, daha fazla kar elde etmek için uluslar arası sermaye yerli iş birlikçilerle sendikalara ve örgütlenmelere hızlı bir şekilde saldırılıyor. Sendikalar bölüp parçalanarak tek tek güçleri zayıflatılarak tasfiye etmeye çalışılıyor. Bugünlerde Tunus'ta, Yemen'de, Mısır'da yaşananlar sosyal devletin buralardan uzaklaştırılmasının bir göstergesidir. Bu halk hareketi olarak da halkın sosyal devletten uzaklaştırılıp, nasıl yıllarca sömürüldüğünün bir göstergesidir.
Türkiye'nin dört bir yanında sendikasız sigortasız çalışanların durumları ortadadır. Afşin Elbistan'daki açık işletmede 9 arkadaşımızı yitirdik. Toplamda 1 ay içerisinde 30 arkadaşımız iş kazalarına maalesef hayatlarını yitirdiler. Bunlar önlenebilir iş kazalarıdır.
Maalesef tedbir alınmayarak çalışanların hayatları ile oynandı. İş kazalarında maalesef Dünya'da 3. Avrupa'da 1. sıradayız. 12 Haziran'dan sonra Kıdem Tazminatı gündeme gelecektir. Yılardır siyasi iktidar bunun alt yapısını yapmaya çalışıyor.  Çalışma Bakanlığı Kıdem Tazminatı fonu oluşturulacağını, bu şekilde hiçbir işçinin kaybı olmayacağını dile getiriyor. Pekin bugünkü şartlarda 2008 krizinde binlerde arkadaşımız kıdem tazminatından mağdur olmuşken bahsettikleri gibi bir fonla bunun önüne geçilmesinin mümkün olmadığını bizler çalışanlar olarak görüyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından delegeler yönetim kurulu ve başkanı seçmek için sandık başına gitti.