Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan maden işçileri, TEKEL işçileri için çıktıkları altı kilometrelik yolu bir buçuk saatte yürüdü. Slogan atarak yola devam eden işçilere, vatandaşlar destek verdi. 

Haklarını almak için uzun süredir eylem yapan TEKEL işçilerine destek için Zonguldak'ta maden işçileri yürüdü. Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi'nde çalışan 200 işçi karayolunda yürümeye başladı. Polisin gözetimi altında zaman zaman yarım metreye düşen kaldırımda dörderli sıra halinde yürüyen işçiler, Ankara'yı uyardı. Yaklaşık altı kilometre yol yürüyen işçiler, TEKEL işçilerinin yanında olduklarını söylerken "Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma", "Başbakan şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganları

attı. Bu sırada 10 kadar madenci "Yaşa Fenerbahçe" diye bağırınca, görevlilerden uyarı geldi. Görevli, "Burada ekmeğimizin derdindeyiz. Lütfen ciddi olalım. TEKEL işçilerine destek vermeliyiz. Takımın sırası değil" dedi.

 

İKİNCİ YÜRÜYÜŞ 

6 Ağustos 1999 da öldürülen Eski Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizer zamanında hükümeti uyaran madenciler  bir büyük yürüyüş gerçekleştirmişti. 4 Ocak 1990 da Zonguldak'tan yola çıkan binlerce maden işçisi karayoluyla Ankara'ya hareket etmiş ancak geri dönmek zorunda kalmıştı. Tüm Türkiye genelinde 4 Şubat 2010 tarihinde grev kararı alınınca madenciler ikinci kez yürüyüş yapmış oldu. Madencilerin bu günkü yürüyüşü 1990'daki büyük yürüyüşü hatırlattı. Bazı madenciler "Uyuyan devi uyandırdılar" diye slogan attı. 

Bir buçuk saat yol yürüyen madenciler, ortak basın açıklamasının yapılacağı Madenci Anıtı önüne geldi.