Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesi’nde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri Sendikası muhalif grubunun verdiği dayanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya geldiler.
Genel Maden İşçileri Sendikası Kozlu Eski Şube Başkanı ve yeni oluşum grubunun lideri Behzat Cinkılıç ve ekibi tarafından Deniz Otel’de ‘Dayanışma, kaynaşma ve Dursun Oğuz’a veda’ yemeği verildi. Yaklaşık 15 gün içerisinde yapılacak olan 9. Olağan Taban Delege Seçim Kongresi öncesinde verilen yemeğe yeni oluşum grubu üyelerinin yanı sıra mevcut GMİS Genel Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz ve yaklaşık 450 madenci katıldı. Oluşumda yer alan Şaban Kaptan, yemeğe çok sayıda da madencinin baskılar nedeniyle katılamadığını ifade etti. Haklı ve haksız her zaman işçilerin yanında yer alacaklarını anlatan Kaptan, “ “Sendikanın ne olduğunu unuttuk. İşverenden çok işverenci olmaya kadar bir çok sendikal sorunlarımız var. Bir de buraya katılan arkadaşlarımızın sayısı kadar arkadaşımız da, baskılar nedeniyle Tüm sorunlarıyla işçilerimizin yanında olacağız. Haklı haksız ayırmadan işçilerimizi destekleyeceğiz. Gücümüzü yettiği oranda işçilerimizin yanında olacağız. Gücümüz derken sınır tanımıyoruz. Sarı sendika değil, işçi sendikası olacağız. Her şeyimizle yola koyulduk. Her şeyimizle yola koyulduk. İşçi arkadaşlarımız sendikanın patronu olduklarını unutmamalıdır. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz” dedi.
GMİS Eski Kozlu Şubesi Eski Başkanı Behzat Cinkılıç ise, mevcut yönetimini yalan üzerinden siyaset yaptığını ileri sürdü. Kendisinin şube başkanlığına değil, Genel merkez üyeliğine aday olduğunu vurgulayan Cinkılıç, “Mevcut yönetim yalan üzerinden siyaset yapıyor. Şube gençleşsin istiyorum. Özünde de sözünde de bir insanız. Taze kan gelsin. Mevcut Şube’nin çalışma azmi, hırsı kalmadı. 1 yıldır bu yeni oluşumun mücadelesini veriyoruz. İşçinin önüne geçecek ve birlikte hareket edecek sendika istiyoruz. Aramızda bunları yapacak arkadaşlarımız var” diye konuştu. Sendika yönetimine aday olmayacağını belirten Dursun Oğuz ise, şöyle konuştu; “”görevimi yeni değişim grubuna devretmek istiyorum. Hakkımda yeniden aday olacağım yönünde spekülasyonlar yapılıyor. Burada 450 kişi varsınız. Basın mensuplarının da huzurunda artık Genel merkez adayı değilim. Sendikacılık hayatımı tamamlayacağım. Yeni oluşum gurubu kazanırsa, görevimi de bu arkadaşlara devretmek istiyorum. Seçim süreci devam ediyor. Çok zorlu bir süreç olacak. Kamu sektörlerinde özelleştirilmeyen TTK kaldı. Onun için çok mücadeleci ve çetin günler, sendikacı arkadaşları bekliyor. Bu mücadeleyi verebilecek arkadaşlarınızla böyle bir mücadeleye girişin. Ben bu arkadaşlarımızın benden daha iyi bir şekilde bu görevi yapacaklarını, çıtayı yükselteceklerini biliyorum. Benden sonrası tufan olsun anlayışı bizde olmadı. Emekli olsak da, sendikal hayatımızı tamamlasak da, mücadelemizi sürdüreceğiz. Baskı karar için unsur olmasın. Çünkü geri dönüşümünüz olmuyor. Bu seçtiğiniz kişilerle mücadelenizi sürdürmek zorunda kalırsınız. Seçeceğiniz kişiler, bu mücadeleyi verebilecek gönül, bilgi ve beceriye sahip olsun” dedi.
Maden işçilerinin sık sık konuşmacıları büyük heyecanla alkışladığı program, ikram edilen yemeğin ardından yapılan konuşmalarla sona erdi.