GMİS Armutçuk Şube yönetiminin işyeri temsilcileri ile biraraya geldiği toplantıda, müesseseye yeni bir kuyunun vurulması ile gruplu işçilerin sorunu masaya yatırıldı. Ayrıca kurumda sosyal faaliyetlere de ağırlık verilmesi talepleri değerlendirildi.

Şube Başkanı İsa Mutlu yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek başarıyı yakalayacaklarına inandıklarını, sendikal mücadeleye ivme kazandırma adına büyük projelere imza atma heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Yıllardır Kdz.Ereğli'yi unuttuklarına da vurgu yapan Mutlu, Yıllardır GMİS Armutçuk Sendikası olarak Ereğli'de örgütlü bir sivil toplum kuruluşu olmamıza rağmen Ereğli'ye yüzümüzü dönemedik, yüzümüzü Zonguldak'a döndük, Ereğli'yi unuttuk. Ereğli'ye yüzümüzü dönmek adına etkinlikler düzenleyeceğiz, işçiyi, memuru, emekli ile bütünleşeceğiz dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, yönetim kurulu üyeleri Ali Eşitmez, Sedat Cebeci, Yılmaz Çevik, işyeri temsilcileri ile birlikte Tepe Park Piknik alanında biraraya geldi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Göreve gelmesinin ardından Armutçuk'daki sendikal harekete heyecan getiren Şube Başkanı İsa Mutlu konuşmasında, TTK Armutçuk Müessesesini daha iyi konumlara taşımak için mücadele ettiklerini, üzerinde durdukları en önemli konuların gruplu çalışan işçilerin grup sorununun ortadan kaldırılması olduğunu belirtti. Mutlu yine Armutçuk'ta yeraltına inmek için ikinci bir kuyu yapılması, madencilik kültürünün yaşatılmasına dönük çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Mutlu konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

KENDİ ALANIMIZDA
BAŞARILI OLMALIYIZ
Bizler tabiî ki öncelikle kendi alanlarımızda başarılı olmalıyız, kendi alanımızı doldurmak zorundayız. Kendi alanımızı doldurmazsak diğer alanlara faydalı olma şansımız yok. İşyeri temsilcilerinin oluşturduğu Temsilciler kurulunu aktif hale getirip temsilciler kurulunun altında işyeri komiteleri kurma kararı aldık. Bu komitelerle köprü görevini sağlayacağız.
Bilgi akışı ve örgütlenme daha hızlı olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek başarıyı daha çabuk yakalayacağımızı biliyoruz.

BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR
Büyük hedeflerimiz içerisinde Armutçuk'a yapılacak ikinci bir kuyu, gruplu işçilerin sorununun çözümü ve işyeri komiteleri kurarak sendikal mücadeleye ivme kazandırma adına sendikal mücadeleyi daha aktif hale getirme kararlarının altında imza atmak istiyoruz. İşyeri banyolarımızın sıfırlanması yeniden bakım yapılması için girişimlerimiz devam ediyor. 2012 Yılında tahmin ediyorum bunu başaracağız. Daha hijyenik daha yaşanabilir bir hale getirilmesi için mücadelemiz var.

EREĞLİ'Yİ UNUTTUK
Yıllardır GMİS Armutçuk Sendikası olarak Ereğli'de örgütlü bir sivil toplum kuruluşu olmamıza rağmen Ereğli'ye yüzümüzü dönemedik, yüzümüzü Zonguldak'a döndük, Ereğli'yi unuttuk. Biz Ereğli ile kaynaşabilmek yüzümüzü dönebilmek adına Atatürk Kültür Merkezinde 14 Kasım tarihinde etkinlik yapacağız. Biliyorsunuz 8 Kasım'da her yıl Uzun Mehmet'i anma törenleri yapılıyor, bizlerde bu sene ilk kez Uzun Mehmet'i anma etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde program düzenliyoruz. Büyük yürüyüş ve madencilik tarihçesi hakkında sinevizyon gösterisi, ardından günümüz çalışanlarının Zonguldak ve ülke çalışanlarının sorunları, çözüm önerileri gibi bir konuşmacı getireceğiz, konferans vereceğiz.

BİR İLKİ BAŞLATACAĞIZ
Dünyada artık sivil toplum kuruluşları kendilerini sosyal faaliyetleri ile anlatabiliyorlar, biz kendimizi anlatamazsak yarın yapacağımız mücadelelerde yalnız kalırız. İşçisi, memuru, emeklisi birlik ve beraberlik içerisinde olacağız, hepsini arkamızda güç olarak toplamalıyız. Yapacağımız sosyal etkinliğin çok faydalı olacağına inanıyoruz. Bu sefer konferans olur ardından piknik olur başka faaliyetler olur bu şekilde etkinliklerimizi çoğaltacağız.
Her şeyin bir ilki vardır biz bu ilki yaparak bu işi başlatmak işliyoruz.