2007 yılında AKP'nin Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen'in de katıldığı törenle yapımına başlanan ve aynı yıl tamamlanacağı açıklanan Kandilli-Ereğli yolunun güzergah değişikliğinde çalışma yapılmıyor.

TTK Armutçuk Müessesesi'nde çalışan madencilerden 2007 yılında para toplanma girişimi "yılın rezaleti" başlıklı haberimizden sonra durdurulurken, bu kez de "Köy Hizmetlerinde para bitti para toplanarak yolu yaptıracağız" gerekçesiyle halktan para toplanmaya çalışıldığına dönük gazetemiz merkezine haberler geliyor.

Kandilli halkı yol yapımını askıya alan ve seçimlerden önce verilen sözleri tutmayan siyasetçileri eleştiri bombardımanına tutarken, "Devlet bizden vergi almayı bilirken, yolumuza neden ödenek ayırmıyor. Bu bölgenin milletvekilleri nerede?" sözleriyle sesini yükseltiyor.

Zonguldak'ın ve dolayısıyla taşkömürünün ilk işletmeye alındığı bölge olan Kandilli hizmet almak bir tarafa sanki cezalandırılıyormuş gibi kendi başına bırakılmış ve sahibi olmayan belde oluverdi birdenbire. İlçe merkezi Kdz. Ereğli'ye 17 kilometre uzaklıktaki Kandilli'nin kazma-kürekle yapılmış yolunda başlatılan güzergah değişimi ile yolun kısalacak olması ve ulaşım konusunda daha yeterli bulunacak olmasının mutluluğunu yaşamaya hayal eden Kandillililer'in hevesi kursağında kaldı.
2007 Milletvekili Erken Genel Seçimleri'nden önce dönemin Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen,  AKP'nin Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen'in de katıldığı törenle çalışmaları başlatılan yeni yol güzergahının yıl sonunda hizmete açılacağı da müjdelenmişti. Yıl sonu bitirilmeyen ve üzerinden de 2 yıl gibi bir zaman geçen yolda hiçbir çalışma yok. Kandilli'den Köseağzı'ndaki Buruncuk Mahallesi alt bölümlerine kadar ham olarak açılan yolun Köseağzı geçişi öylece kalınca özellikle Kandilli belde halkı öfkelendi.
Bu yolun yapımı sırasında bir ara madencilerden bile para toplanmaya kalkışılmasının da hatırlandığı bir süreçte, bu kez bazı muhtarların küçük toplantılar yaparak "Köy Hizmetlerinde (Aslı Özel İdare olacak. Köy Hizmetleri kapandı) para yok. Bu nedenle para toplayıp da verirsek yolumuzu yapacaklar" sözleriyle ön yoklama yaptığı ve vatandaşların tepkisiyle karşı karşıya kaldıklarını öğrenildi. Bu konuda gazete merkezimizi arayan bazı vatandaşlar konuyu gündeme taşımamızı isterken ""Devlet bizden vergi almayı bilirken, yolumuza neden ödenek ayırmıyor. Bu bölgenin milletvekilleri nerede?" sözleriyle düşüncelerini dile getiriyorlar.
AKP'nin gerek milletvekilleri, gerek il ve ilçe .başkanı ile il genel meclis üyelerinin bu yol üzerinde derhal inceleme yaparak yılan hikayesine döndürülen ve verilen sözlerin tutulmadığı bir ayıp olarak karşılarına her zaman çıkacak konuyu çözüme kavuşturmaları bekleniyor.
 
31 Aralık 2008 tarihinde Gazeteniz Önder'de yayımlanan madencilerden para toplanma girişimiyle ilgili haber ise şöyle:

YILIN REZALETİ

Kdz. Ereğli-Kandilli arasındaki 17 kilometrelik yolun, Kdz. Ereğli Belediyesi'ne bağlı Balı Mahallesi ile Kandilli arasındaki güzergahının heyelanlar nedeniyle sürekli çökme tehlikesi yaşaması ve bu güzergahta yaşanan buzlanmalar nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlanması üzerine, Kandilli'de sivil toplum örgütlerinin katılımıyla oluşturulan halk meclisi, dönemin AKP il Başkanı Celil Uzun'a giderek yardım istedi. Halk Meclisi, Balı Mahallesi üzerinden Keşkek Köyü'nü de aşarak Kandilli'ye ulaşımı sağlayan yolun ömrünü doldurduğunu ve yapım sırasındaki koşullar nedeniyle sağlıklı da yapılamadığını öne sürerek, bu bölümün Köseağzı üzerinden Kandilli'ye bağlanmasını istedi ve bu istek yerinde bulunarak 22 Temmuz 2007 Milletvekili erken Genel Seçimleri öncesinde başlatılan çalışmalar bugünlere kadar geldi.
2007 yılı sonunda bitirileceği kamuoyuna açıklanan yolda çalışmalar hava koşullarına da bağlı bir şekilde devam ederken, ilginç bir gelişme yaşandı. HARAÇ GİBİ BAĞIŞ TTK Armutçuk Müsesesesi'nde çalışan maden işçileri ile bir toplantı yapan Genel Maden İşçileri Sendikası Yöneticileri, Ereğli-Kandilli yolunun bitirilmesi için paraya gereksinim olduğu ve bu nedenle her işçinin başlatılan bu bağış kampanyasına destek olmaları istendi. Makbuzsuz şekilde maaş dağıtımı sırasında toplanmaya başlanan paraların hangi şekilde tutanak altına alındığı ve kime verildiği bilinemezken, maden işçilerinden ayrıca maaşlarından kesinti yapılarak bağış yapılması için imzalı belge istendi. Bütün madencilerin bu bağış kampanyasına katılmasının şart olduğunun ifade edilerek toplanan ve toplanmasına devam edilecek olan bağış kampanyasının ne kadar bir rakamı hedeflediği, bu paranın kime ödeneceği ve hangi yetkiyle böyle bir kampanya başlatıldığı anlaşılamadı. Bu konuda bilgisine başvurduğumuz GMİS Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Turan Oral, olayı şaşkınlıkla karşılarken konuyu GMİS Armutçuk Şube yöneticilerine sorduktan sonra "maalesef doğruymuş. Bizim sendikacılar toplantı da yapmışlar. Ben de bir şey diyemiyorum" sözleriyle konuştu.

SORU: Zonguldak Valiliği Özel İdaresi tarafından yapımı başlatılan ve halen daha ödeneği bu kaynaktan sağlanan Ereğli-Kandilli yolundaki çalışmalar için TTK Armutçuk Müessesesi işçilerinden para toplanması devletin koskocaman bir ayıbı olarak ortaya çıktı. Zorunlu bağış kampanyasına katılan maden işçilerinin gazetemize olayı bildirmesiyle ortaya çıkan rezalet üzerine, bu yolun yapımına başlatan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, AKP Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ile Polat Türkmen ve Vali Erkmen'in bu olay ve gelişme üzerine nasıl tavır takınacakları ise merakla bekleniyor.