Milletvekili adayı Abdullah Bekar: "Kurumun sorunlarının çözümü yeni projelerin hayata geçirilmesinde taşın altına elimizi değil vücudumuzu koymaya hazırız. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde kuruma ait Alacaağzı maden ocağının OYAK'a bağlı Erdemir tarafından alınması ile sonuçlanan bir ihale süreci oldu. Yaklaşık 800'e yakın kişinin istihdam edildiği Alacaağzı maden ocağının ihale edilmesi ve güçlü bir şirketin alması bizleri son derece mutlu etmiştir. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz"

 

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili adayları Hamdi Ayan, Abdullah Bekar ve Fehmi Nuhoğlu, TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nü ziyaret etti maden işçilerine seslendi, taleplerini dinleyerek projelere ilişkin açıklamada bulundu. MHP İl Başkanı Metin Soydaş, İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ve partililerin katılımıyla TTK'ya ait Armutçuk Müessese'de madenciler ile bir araya gelen milletvekili adayları, maden işçilerinin yakın ilgisini gördü.

 

"O KOKUYU ALACAK OLAN KİŞİ BENİM"

Ayan konuşmasında şunları söyledi; "Türkiye'de yeni bir sistemin oylamasına gidiyoruz burası çok önemlidir. Bu kardeşiniz yola çıktı, madencinin, TTK'nın adına konuşuyor dendi, bizim adımıza doğru herşey konuşuldu. Gittiğimiz müesseselerde şunu söylüyorum. Siz arında soğan, ekmek yediğiniz zaman kuyu dibinden o kokuyu alacak olan kişi benim. Maskenin ne olduğunu bilen benim. Çam ağacının çatırdığı sesi verdiğini bilen arının göçmeye hazır olduğunu bilenleriz. Dolayısıyla herkes birşeyler söyler anlatır. Ama madencilik sektöründe bu arkadaşınıza güvenin. Dolayısıyla TBMM'de kurumu anlatırken, hep başka milletvekilleri üzerinden  anlatmaya çalıştık. Onlar dilinin döndüğünce anlatabildiler. Etkili olabildiler mi? Çoğu zaman etkili olamadılar ama eğer bu teveccühü sizler gösterirseniz Allah'ta bize bunu nasip ettiyse eğer bu kardeşiniz madenciler adına orada olacak. TBMM'de madencilerin ve TTK'nın önemini anlatacağız."

 

"ZONGULDAK'A 33 BİN TON İTHAL KÖMÜR GELİYOR"

"Zonguldak'ta her gün 33 bin ton kömür harcanıyor. Rakamda hata yok. Bu kömürün kimin yaktığı beli. TTK ve özel sektör bunun 33 bin tonunu çıkarıyor. Zonguldak'a 33 bin ton kömür ithal geliyor. Demek ki bu kömüre ihtiyaç var. İşsiz ve çalışmaya olana ihtiyacımız var. Kömüre de bu kadar ihtiyacımız var. Bu ne demek her ay 422 Trilyon paranın il dışına çıkması gerek. Bu kadar kömürün lazım olduğu yerde TTK ne zaman özelleştirilecek, 58. madde ile sahalar mı bölünecek? O mu olacak bu mu olacak. Bakın bu kardeşiniz yola çıktı."

 


"MEĞER NE KADAR SEVİYORLARMIŞ"

"Sağolsun Sayın Cumhurbaşkanımız geldi. Bir nebze gönüllere su serpti, bin 500 işçi dedi, önemlidir. Bu zamana kadar bu söylenmedi. Bunun sebebi ise şudur; TTK'nın çalışanları madenciler Hamdi Ayan'ın arkasında. Dediler bu konuyu aktardı Genel Merkeze. Şimdi milletvekili adayları 3 günden bu yana şunu söylüyor. Benim önümü kesecekler ya o arkadaşlarımız. 5 bin tane madenci alacaklarmış, meğer madenleri ne kadar seviyorlarmış, meğer madenciler ile ne kadar dostmuşlar ki bunu gördük ve şahit olduk. Ben de diyorum ki ben geldiğimde TTK'ya 3 bin diğer yıllarda kademeli bin 250 olmak üzere 8 bin işçi almamız lazım. Neden? TTK'nın kapasitesi 14 bin 500'dür. Bu norm kadrodur. Galerisi, ocağı ve hazır işçi alımına sahip bu kadrodur. Şuanda 7 bin 300 çalışan var. Armutçuk müessese de 930 işçi kalmış. İşte bu norm kadro ihtiyacı hasıl olduğundan dolayı norm kadro 7 bin 300 'e çekilemiyor, öyle kaldı. Üzülmez, Kozlu, Karadon, Gelik İşletmelerinde galeriler sürüldü, havalandırmalar ve kuyular açıldı hazır. Armutçuk da problem var. Bizim bu kafesimiz insan, kömür ve malzeme nakliyatı yapıyor. -400'den sonra ki -550 metre derinlikte ise 3 km yürüyerek gidiliyor. Mesai bitiyor yeniden 3 km geri geliyor. Bu böyle iş değil, söz veriyorum bu iş de düzelecek. Buradaki kuyu açılması lazım."

 

BEKAR'A YOĞUN İLGİ

Kdz.Ereğlili aday Abdullah Bekar'a da maden işçileri yakın ilgi gösterdi. Taşkömürü ile gerek bölge gerekse ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan Zonguldak'ın hakettiği karşılığı bulabilmesi için üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını belirten Bekar, "Kurumun sorunlarının çözümü yeni projelerin hayata geçirilmesinde taşın altına elimizi değil vücudumuzu koymaya hazırız. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde kuruma ait Alacaağzı maden ocağının OYAK'a bağlı Erdemir tarafından alınması ile sonuçlanan bir ihale süreci oldu. Yaklaşık 800'e yakın kişinin istihdam edildiği Alacaağzı maden ocağının ihale edilmesi ve güçlü bir şirketin alması bizleri son derece mutlu etmiştir. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz"