Ereğli'de Özel Tıp Merkezi, yaklaşık bir ay önce başlattığı maden işçisi ve ailelerine Check Up kampanyası büyük ilgi gördü.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şubesi’nin talepleri doğrultusunda başlatılan Armutçuk Müessesi’nde çalışan işçileri kapsayan Check Up kampanyasına maden işçisi büyük ilgi gösterdi. Tıp Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kampanyanın başladığı günden buyana yaklaşık 700 maden işçisi ve ailesinin checkup yaptırdı.
Kampanyanın büyük ilgi görmesi üzerine, tüm havzada çalışan maden işçilerini kapsayacak şekilde Check Up uygulamasını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten, Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve Anestezi Uzmanı Dr. İskender Özalp, “Yöremiz madencilikle var olmuş bir bölgedir. Ve bizler de madenci camiasına çok şeyler borçluyuz. Madencilik herkesin de bildiği gibi zor bir meslek. Madenci de bu zor meslekte çalışmanın bir sonucu olarak pek çok sağlık sorunu ile karşılaşmakta. Bizler de böyle bir uygulama başlatarak maden işçisine bir katkımız olsun istedik. Sağ olsunlar, sendikacı arkadaşlarımız da bizlere destek oldular. Bugüne kadar hastanemizde 700’ün üzerinde maden işçisi ve ailesine check up hizmeti verdik. Kampanyamızı önümüzdeki günlerde tüm havzamızda çalışan maden işçilerine kapsayacak şekilde yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.