Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kızılay Gençlik Topluluğu, kısa adı TTK olan Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nun  Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde  (ÜTİM)  “Soğuk Madene Sıcak karşılama “ projesi kapsamında Maden işçilerine kurabiye, börek, ayran ikram ettiler.

Vardiya çıkışı  ve giriş esnasında yapılan ikram nedeniyle madenciler bu jestten dolayı gençlik topluluğuna  teşekkür ettiler.

İkramlardan sonra bir konuşma yapan Topluluk başkanı İlhan Ala şunları söyledi

“Topluluk üyesi arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılardaki  fikirlerin birleşimi olarak ortaya çıkan bu proje için uzun zamandır hazırlık çalışmaları yapılıyordu.Üniversite rektörümüzün de destek vermesi ile  projemizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yapılan proje ile Zonguldak’ın ana teması olan madeni ve maden işçilerimizi unutmadığımızı ifade etmeye çalıştık. Onları gittikleri o soğuk yolda yalnız bırakmayarak kendilerine sıcak bir karşılama yaptık.Bizlere bu fırsatı verdikleri için  Üniversite topluluğumuz adına  Etkinlikte görev alan arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum.”

 

İlhan Ala Maden işçilerinin her zaman yanında olduklarını belirterek 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramında da alanlara çıkarak emekçi kesime destek olacaklarını ifade etti.

.