Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Emeğin ve Alın Terinin Şehri Zonguldak için çalışmalar yürütmeye devam ettikleri şöyle bildirdi:

BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi “Zonguldak İli Maden İşçilerinin Dişeti Sağlık Durumu ve Dişeti Tedavilerinin Ağız Sağlığı ile Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisi” başlıklı çalışmayı hayata geçirdi. Çalışmayla Zonguldak’ta çalışan maden işçilerinin diş kontrolleri ve tedavileri yapıldı.

BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Peridontoloji Anabilim Dalı araştırma görevlisi Dr. Elif Nihan Atalay “Zonguldak İli Maden İşçilerinin Dişeti Sağlık Durumu ve Dişeti Tedavilerinin Ağız Sağlığı ile Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisi” başlıklı teziyle Zonguldak’ta önemli bir çalışmaya imza attı.

255 gönüllü maden işçisinin ağız ve diş taramasını yapan BEÜ Diş hekimliği fakültesi Peridontoloji Anabilim Dalı araştırma görevlisi Dr. Elif Nihan Atalay, Türkiye’de ilk defa Ağız içi taramaları yapılan maden işçilerinde dişeti sağlığı değerlendirdi. İncelemede ileri dişeti rahatsızlığı olan 58 maden işçisinin tedavisi BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde yapıldı. Yapılan çalışmada dişeti tedavilerinin hem ağız sağlığı hem de bireyin yaşam kalitesinde olumlu etkileri olduğu gözlendi.  Tez danışmanlığını yürüten Doç. Dr. Murat  İnanç Cengiz, bölümlerindeki mevcut 4 uzmanlık öğrencisinin ve diğer anabilim dallarındaki toplam 39 doktora ve uzmanlık öğrencisinin çok başarılı çalışmalar yaptıklarını ve ilerleyen zamanlarda da bu çalışmalarının devam edeceğini belirtti.