Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi tarafından Van depreminde kurtarma çalışmalarına katılan 90 maden işçisine teşekkür belgesi verildi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesi Müdürlüğüne bağlı Asma İşletme Müdürlüğünde düzenlenen törene, Müessese Müdürü Recep Danacıoğlu, Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Kızılay Derneği Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Törende konuşma yapan Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Van'da deprem oldu, daha önce Gölcük'te, Sakarya'da ve Bolu'da depremler oldu, bütün bu depremlerde maden işçilerimiz üstün bir gayret gösterdiler. Yöneticiler, mühendisler ve maden işçilerimiz başarılı operasyonlar yaparak bir sürü insan kurtardılar. Böyle olayları bir daha yaşamayız. Ama olduğunda madencilerimiz orada kurtarma çalışmalarına katılıyorlar. Bugün burada Madenciler günü nedeniyle tüm madencilerin günlerini kutluyoruz. Van depremine katılarak oradaki kurtarma çalışmalarına katılan 90'a yakın maden işçisine ve mühendislere Kızılay olarak teşekkür belgesi vereceğiz. Tekrar madenciler gününü kutluyorum dedi.
Yapılan konuşmaların ardından maden işçilerine Kızılay yönetimi tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.