Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, yerin metrelerce altında canını hiçe sayarak verilen kahramanca mücadelenin birliktelik ve dayanışmanın en güzel örneklerinden olduğunu hatırlattı.

 

"EN ZOR MESLEK"

Candan konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu bilgilere yer verdi: "İnsanlık tarihinin en önemli ihtiyaçlarından birisi her zaman gıda, su ve enerji olmuştur. Özelliklede sanayi devriminden sonra enerji ihtiyacı önemini daha da artırmıştır. Bu enerjiyi elde etmek için yeraltındaki ve yerüstündeki madenleri açığa çıkarmak ve kullanıma hazır hale getirmek gerekmektedir. Buda en zor ve büyük emek gerektiren madencilik mesleğinin doğmasına sebep olmuştur. Bu önemli kaynaklarımızı insanlığın ve ülkemizin hizmetine sunan saygıdeğer madencilerimiz ilimiz için ayrı bir öneme sahiptir.

 

"EMEĞİN BAŞKENTİ OLARAK ANILMIŞ"

Çıkarılması en zor madenlerden biri olan, ilimizin alın yazısı gibi, dününü ve bugününü şekillendirilen kömür madeni, bizim için hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Yerin metrelerce altında canını hiçe sayarak verilen bu kahramanca mücadele, birliktelik ve dayanışmanın da en güzel örneklerindendir. Bu büyük özverili mücadele sayesinde Zonguldak emeğin başkenti olarak ta anılmış, bu unvanı vefakâr ve cefakar maden işçilerimizin alın teri ve kutsal emekleri ile taçlandırılmıştır. Bu düşüncelerle bütün madencilerimizin '4 Aralık Dünya Madenciler Gününü', kutlar, kömürü bulan Uzun Mehmet ve hayatını kaybeden maden şehitlerimizi rahmetle anar, tüm madencilerimize ve ailelerine selam ve saygılarımı sunarım.