TTK Karadon Müessesesi Gelik işletmesinde 08/14.30 vardiyasında kuyu başındaki kapılara kilit vurulması madencilerin tepkisine neden oldu.

Madenciler adına bi r açıklama yapan Kadir Şimşek olayı şöyle anlattı:

“Vardiya  sonu gelmesine rağmen kapılar açılmayınca GMİS Karadon şube bakanı Kemalettin Karataş  ve şube yönetimi  Gelik işletmesine gelerek kapıların açılmasını istedi kapılar açılmayınca karadon şube yönetimi ile birlikte şube bakanı KEMALETTİN KARATAŞ tokmakla kapılardaki kilitleri kırdı.
Bugün yine gelik işletmesinde 08/14.30 vardiyasında müdür tertipten önce maden işçilerine kart bastırmak istemedi, işçilere tertipten sonra  kartlarınıza basım ocaklara ineceksiniz dedi ve diretti. GMİS Karadon şube yönetimi olaya müdahale edince işçide ayaklandı ve şube yönetimine destek verdi. Olay müessese müdürüne yansıyınca  müessese müdürü Gelik işletmesine gelip işçiye kısa bir konuşma yapıp işçiye “işinize girin” dedi ve şube yönetimini işletme binasına çıkardı. Ama işçi hala işe girmemekte ısrarlıydı çünkü şube yönetimine destek vermek istedi ve haklıydılar da. Başkan kısa bir süre sonra aşağıya inip kuyu başında işçiye seslenerek “arkadaşlar önce işimize sahip çıkalım ve kurumuzu zarar ettirmeyelim. Herkes işine girsin biz Karadon şubesi olarak gerekeni yapacağız ve mücadeleyi bırakmayacağız”  dedi. İşçiden büyük destek gören şube yönetimi amiriyle işçisiyle bir bütün oldu .

TTK kurumu bir inşaat şantiyesi veya tekstil atölyesi  değil işçi zaten yerin altına girerken haddinden fazla stres yaşıyor birde kapıları kilitleyip  psikolojik baskı yapmanın anlamı yok. İşçiyi yerin altına hapis etmekle hiç kimse bir şey kazanamaz .ve kazanamayacaktır .Kazanç ancak iyi diyaloglar içinde olur .”