Mersinli gazeteci Tahir Özgür, yerin 750 metre altındaki maden ocaklarındaki zorlu çalışma koşullarını fotoğraf kareleriyle gözler önüne serdi. Türkiye gündemine farklı bir bakış açısı getirmeye çalışan Özgür, fotoğraf kareleriyle dünyayı değiştirme çabası içinde olduğunu anlattı. 4 yıl öce Zonguldak'taki maden ocaklarında yapmış olduğu çalışmalarını; 'Rakım -750: Maden Emekçileri' başlığı altında toplayan Özgür, söz konusu çalışmayı da Mersin Fotoğraf Derneği'nde düzenlenen özel bir etkinlikle meraklısının beğenisine sundu. Çektiği 10 bin fotoğraf arasından seçtiği 64 kare fotoğrafı slayt eşliğinde davetlilere sunulurken, etkinliğe çok sayıda katılım oldu. Özgür, maden ocaklarında çekmiş olduğu fotoğraf kareleriyle birlikte Türkiye gündemine farklı bir bakış açısıyla bakmaya çalıştığını anlattı.
Özellikle son dönemlerde maden ocaklarındaki kazaların gündeme gelmesiyle birlikte böylesi bir çalışmayı yeniden gün ışığına çıkartmak ve bu konuya dikkat çekme sorumluluğu duyduğunu belirten Özgür, bu noktada da yerin metrelerce altındaki yaşamı anlatmak için yola çıktığını dile getirerek, "Bana hep aynı şeyi soruyorlar; 'Neden fotoğraf çekiyorsun?' diye.
Ben de bıkmadan, usanmadan hep aynı yanıtı veriyorum. Yaşananlara karşı tepki gösterebilmenin bir yolu olmalı.
Düzensizliğe, adaletsizliğe veya emek sömürüsüne karşı duruşun birçok şekli var. Ben gazeteciyim ve tepkimi de fotoğraflarımla verebilirim. İşte 'Rakım -750: Maden Emekçileri' de bu tepkimin bir yansıması" dedi.