Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu ile Yönetim Kurulu, 4 A-ğustos 2009 tarihinde Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan'ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarı dilediler.
Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcıları İsmet Demirhan ile Dursun Oğuz, Genel Sekreter Taci Alkaya, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun ve Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş da hazır bulundu. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanmasından dolayı Ahmet Kaplan'ı kutlayan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, "Toplu sözleşme görüşmelerimiz nedeniyle yoğun bir gündemimiz vardı. Yoğun bir çalışma döneminin ardından sizi ziyaret ediyoruz. Maden işçileri ve Sendikamızın tüm kurulları adına hem yeni görevinizden dolayı kutluyor, hem de Zonguldak'a hoş geldiniz diyoruz. Yeni görevinizde de başarılar diliyoruz.  Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak daima güvenlik güçlerimizle, ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz adına birlik ve beraberlik içinde çalıştık. Bundan böyle de yine birlik içinde bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan, "Emeği ile çalışan insanların temsilcilerisiniz. Herkes bir emek harcıyor ama sizler de yerin yüzlerce metre altında çalışarak bu makamlara gelmiş insanlar olarak bilirsiniz ki maden işçilerinin emeği diğerlerinden çok farklı. Sizler benim düşüncelerimde çok farklı bir yere sahipsiniz. Yerin yüzlerce metre altında çalışan insanları tek tek tebrik etmek gerekiyor. Çünkü gerçek emek, gerçek üretim, gerçek fedakarlık ve aynı zamanda gerçek cesaret maden işçisinde var.  Gün yüzünde çalışmakla yerin yüzlerce metre altında çalışmak arasında çok fark var. Size, madencilik kültürüne sahip olduğunuz için normal gelebilir ama dışarıdan bakan insanlar için çok farklı bir meslek madencilik. Sizlerle, maden işçileriyle birlik ve bütünlük içinde hizmet etmekten memnuniyet duyacağım" dedi.