Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi Asma İşletme Ocağı'nda yapılacak Amele Birliği seçimlerinde aday olan Süleyman Bezir ve Hakkı Ayvacık, dün Alaborina Restoran'da maden işçileriyle buluştular. Yaklaşık 500 madencinin katıldığı yemekte, işçiler, Bezir ve Ayvacık'a tam destek verdiler.
Yemekte ilk olarak söz alan Hakkı Ayvacık, uzun yıllar sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerde görev yapan biri olarak göreve talip olduğunu belirterek, tüm madencilerden destek istedi.
Amele Birliği Yönetim Kurulu Adayı Süleyman Bezir ise, konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı yaparken şunları söyledi;
"Bu seçimlerde maden işçisi karar verecek. Bu işin bölgesi olmaz. Ekip anlayışı ile bu işi başaracağız. Maden işçilerinin birlikteliğini kimse parçalayamayacak. Allah hiç birinizin burnunu bile kanatmasın. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum."
GMİS Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun ise, "Buraya sendikacı kimliğimle değil, işçi kimliğimle geldim. Çok inandığım, çok güvendiğim Süleyman Bezir ve Hakkı Ayvacık arkadaşımızın sonuna kadar yanındayım" dedi.