Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti.
Olay, bu akşam 18.50 sıralarında Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesi 1 Nolu Kartiye'de yerin eksi 425 metre altında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, üçüncü vardiya işçilerinin yer altında sarmal bağladığı esnada meydana gelen göçükte, Sefer Çetin isimli işçi göçük altında kaldı. Yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından göçüğün altından maden işçisinin cansız bedenine ulaşıldı.
Asansör ile yeryüzüne çıkartılan işçinin cenazesi, ambulansla ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay anından itibaren göçüğün olduğu bölgeye inerek çalışmaları yöneten TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, olayı şöyle anlattı:
"Yer altında 14 sarmallık yani bağlantı çalışması yapıyorduk. Yani bir sarmal 4 metre olduğunu düşünürsek 56 metrelik bir sarmal vardı. Uç diye tabir edilen kısım vardı. 8. sarmalı çalışmak için birinci kamayı (odun bağlantısı) bağladık, ikinci kamayı bağlarken yukarıdan darbe şeklinde madencinin üzerine bir anda kömür yığını düşüyor. Ayakları sıkıştığı için arkadaşları almakta zorlanıyor. O sırada ikinci darbede posta (kömür yığını) gelmeye devam edince ensesinden vuruyor. Yere doğru düşüyor.
Arkadaşlarımız ocaktan ölü olarak aldılar. Hayatını kaybetti" diye konuştu.
Ambulansa taşınan madencinin cenazesi, ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Mesai arkadaşlarının ocaktan cansız bedenini alan işçiler ise gözyaşlarına boğuldu.
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş da olay yerine gelerek bilgi aldı.