Ereğli ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Kabasakal Deresinin taşması sonucu çok sayıda ev ve işyerinin sular altında kaldığı mahallelerde hasar tespit çalışmaları yapılıyor.




Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve İl Özel İdare Müdürlüğü Ereğli İlçe Şantiye Şefi Kaan Güçe, aşırı yağışların heyelana neden olduğu Ereğli-Kandilli karayolunda incelemelerde bulundu. 




Köseağzı mevkisinden geçen anayol, yaşanan çökmeler nedeniyle trafiğe kapatılırken, beldeye ulaşım Keşkek Köyü mevkisinden gerçekleştiriliyor.




Madenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından Ereğli'de Hasar Tespit Komisyonu oluşturulduğunu, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için her türlü tedbir ve desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.





Mağdur vatandaşların komisyona başvuru yapabileceğini ifade eden Madenoğlu, "Kentte dün akşamdan bu yana etkili olan sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Kabasakal Deresinin taşması sonucu bazı ev ve işyerleri sular altında kaldı. Yine kentin birçok noktasında su baskınları yaşandı. Kaymakamlık bünyesinde oluşturduğumuz Hasar Tespit Komisyonu incelemelerine başladı. Bize ilk etapta yaklaşık 20 vatandaşımız mağdur oldukları gerekçesi ile başvurdu. Komisyonun hazırlayacağı rapor doğrultusunda hasar tespiti tamamlanmış olacaktır" diye konuştu.


Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, son 24 saatte metrekareye 47.6 kilogram yağış düştüğünü, belediye ekiplerinin afet bölgesinde temizlik ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.


Derenin taşması sonucu Solak Köyü kavşağındaki köprünün üzerinden sel sularının aktığını ve vatandaşların büyük korku yaşadığını belirten Hasan Bayram da kiralık olarak tuttuğu bodrum katına, sular altında kalmasından ötürü giremediğini söyledi.




Büyük korku yaşadığını ifade eden Bayram, sabah bat 08.00 gibi büyük bir yağmur ile birlikte derenin taştığını ifade ederek, "Dere taştı, köprünün üzerinden akıyordu su. Bodrumlar komple su içerisinde kaldı. Allah'tan yağmur fazla sürmedi. Eğer biraz daha yağsa idi Ereğli'yi silerdi. Ben 5 yıldır buradayım, hayatımda ilk defa böyle bir şeyi gördüm. Dere yataklarından arabalar odun gider gibi gidiyordu, şaşırdık kaldık. Ne yapacağımızı bilemedik. Bu alandaki pek çok evler boşaltıldı, işyerlerinin depolarını su bastı ve bazı işyerleri de kullanılamaz haldeydi" dedi.

Ereğli Belediyesi'ne bağlı ekipler hasarlı bölgelerde vatandaşlarla birlikte temizlik çalışmalarını sürdürüyor.